*Nettavisen* Nyheter.

BBC-lisensen i fare

David Kellys død kan få alvorlige følger for TV-kanalen. BBC-journalist Gilligan kan bli ansvarlig for at BBC ikke får ny lisens.

20.06.08 11:04

BBC ble fredag advart mot at kanalen kan få lisensproblemer, skriver MediaGuardian. Det ble også hevdet at styret må gå, på grunn av måten de håndterte krangelen over Gilligans TV-innslag på.

Tidligere kringkastingssjef Lord Birts nærmeste medarbeider, Patricia Hodgson, har advart BBC om at kanalen ikke automatisk skal anta at Labour støtter fornying av lisensen. Selv om Hodgson støtter BBC, mener hun at det ser verre ut for det statlige selskapets lisens enn noen gang.

BBC har allerede fått et skudd for baugen. Kringkastingssjef Greg Dyke og nyhetsredaktør Richard Sambrook har fått riper i lakken for en rekke feil de har begått i etterfølgelsen av Gilligans innslag.

Både en gjennomgang av journalistiske arbeidsmetoder og nøyere faktasjekk burde vært gjennomført i BBC, innrømmer de. Også Gilligan har innrømmet at han ikke "forsiktig og nøyaktig" refererte det David Kelly fortalte ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.