RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC vil blåse kilde for å redde reporter

Sist oppdatert:
BBC vil legge frem et opptak med våpeneksperten David Kelly for å renvaske sin reporter Andrew Gilligan for beskyldninger om å sprite opp historien om Storbritannias Irak-retorikk.

Ifølge The Guardian har BBC et opptak hvor den avdøde våpeneksperten David Kelly uttrykker stor bekymring over hvordan Blair-regjeringen argumenterte for å gå til krig mot Irak.

Det er dette opptaket, som er gjort av en annen BBC-journalist, Susan Watts, som BBC nå vil legge fram for å renvaske sin journalist Andrew Gilligan. Gilligan laget BBC- reportasjen hvor det ble påstått at regjeringen "spritet opp" Irak-rapporter for å øke oppslutningen om en krig mot Irak. Han er i etterkant blitt beskyldt for selv å sprite opp historien.

Ifølge avisa mener BBC at opptaket kan være "den rykende pistolen" som renvasker Gilligan fra beskyldningene om at han trakk Kellys uttalelser for langt.

Den 59 år gamle vitenskapsmannen David Kelly tok sitt eget liv etter turbulensen i kjølvannet av BBC-reportasjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere