*Nettavisen* Nyheter.

BBS blir del av gigant

Foto: Bendiksby, Terje (Scsnpix)

Felles operatør for Norge, Sverige og Danmark.

Nets heter det nye konsernet som presenteres torsdag. Konsernet er blitt til ved å fusjonere norske Nordito AS, moderselskap for BBS og Teller, og holdingselskapet bak PBS. Fusjonen samler de tre ledende nordiske bedrifter innenfor betalingsløsninger og informasjonsutveksling inn i samme konsern.

Visjonen for det nye konsernet er først å bli størst og ledende, på betalingsløsninger og informasjonsutveksling, i norden og deretter i Nord-europa.

- Vi kan i dag med stolthet presentere en ny felles virksomhet, Nets, som med Norden som hjemmemarked vil orientere seg mot Nord-Europa for å skape ytterligere vekst. At vi nå er sammen, fremfor hver for oss, gjør oss til en enda mer attraktiv og konkurransedyktig leverandør og samarbeidspartner innenfor betalingstjenester,sier Rune Fjelstad, administrerende direktør i Nets i en melding.

Etableringen av Nets vil danne grunnlaget for internasjonal virksomhet og arbeidsplass for mer enn 2.200 medarbeidere i fem land. Nets ble til allerede i 2007, men da som et felles selskap, for BBS og PBS, for (processing) håndtering av korttransaksjoner. Virksomheten har utviklet seg derfra til en fullblods fusjon og Nets blir nå navnet på konsernet. Teller, som ivaretar finansiell innløsning av betalingskort, fortsetter å eksistere som et heleid datter-selskap i konsernet.

Hovedkontoret vil ligge i Ballerup – med kompetanse- og forretningssentre i Oslo. Samt lokale kontorer i Stockholm, Helsinki, Glostrup, Århus og Tallinn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag