*Nettavisen* Nyheter.

Beate Gangås ny politimester i Oslo

POLITIMESTER I OSLO: Beate Gangås blir ny politimester i Oslo. Hun har blant annet vært politimester i Østfold. Foto: Linn Cathrin Olsen (NTB scanpix)

Beate Gangås (56) er utnevnt til ny politimester i Oslo politidistrikt. Hun kommer fra en jobb som avdelingsleder i Politiets sikkerhetstjeneste.

21.06.19 12:15

Gangås ble i statsråd fredag utnevnt til stillingen for en åremålsperiode på seks år.

- Jeg er både glad og stolt over å ha blitt utnevnt til politimester i Oslo politidistrikt, sier Gangås på politiet.no.

Hun kommer fra stillingen som leder for etterforsknings- og påtaleavdelingen i PST. Gangås har tidligere vært konstituert politimester i Østfold, likestillings- og diskrimineringsombud, ledet seksjon for organisert kriminalitet i politidirektoratet, og har mange års erfaring som leder og påtalejurist i Oslo politidistrikt. Av utdanning har hun blant annet juridisk embetseksamen fra universitetet i Oslo.

- I Beate Gangås får Oslo politidistrikt en svært erfaren og målrettet leder som kan vise til gode resultater. Jeg har lært henne å kjenne som en klok og inkluderende person, noe som vil komme både ansatte og samarbeidspartnere til gode. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne og Oslo politidistrikt i utviklingen av politiet fremover, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Gangås tiltrer stillingen 12. august og konstituert politimester Bjørn Vandvik gjeninntrer da i stillingen som visepolitimester.

– Det er en ære å få lov til å jobbe med så mange dyktige medarbeidere for å sikre en best mulig polititjeneste i Asker, Bærum og Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag