RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere evakuert etter steinras i Årdal

Årdal (NTB): Litt etter midnatt natt til torsdag gikk det et steinras i Årdal kommune i Sogn og Fjordane. Deler av steinraset nådde et boligfelt, og beboerne der blir evakuert.

Raset er ganske stort, ifølge Bergens Tidende, men ingen personer skal ha kommet til skade.

Raset gikk på Hæreid-siden av tettstedet Årdalstangen. En stein på fem-seks kubikkmeter landet tett inntil et hus og knuste terrassen. Raset har også knust en rekke mindre bygninger på et jorde bak boligfeltet.

- Området er sperret av og geologer vil bli sendt inn så tidlig som mulig i morgentimene. Vi har evakuert rundt 20 personer fra to tomannsboliger og fire eneboliger. Disse er nå innkvartert hos venner og kjente, sier operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Politi og beredskapsmannskaper fra kommunen kom til stedet kort tid etter at raset ble meldt klokken 00.39. De bestemte seg da for å evakuere beboerne av frykt for nye ras.

Mannskaper fra politiet og kommunen vil i natt foreta undersøkelser på stedet. Årdal kommunes kriseteam vil bistå de evakuerte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere