RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Forbord (Rana Blad)

Beboere evakuert ved nedlagt gruve i Hemnes

Sist oppdatert:
Tre beboere er evakuert fra boligene ved en nedlagt gruve i Bleikvasslia i Hemnes i Nordland fordi grunnen har sunket kraftig.

Det var daglig leder ved Bleikvassli Gruber som oppdaget at et område på sju, åtte dekar utenfor en nedlagt gruve hadde sunket 20 – 30 centimeter i løpet av natten.

Har du tips eller foto? Mail vaktsjef@nettavisen.no

- Det har også gått en sprekk fra gruven og mot et boligfelt som ligger i nærheten. Denne sprekken har stoppet cirka 20 meter fra nærmeste hus, sier stabssjef Roar Tøgersen ved Helgeland politidistrikt til Nettavisen.

- Grunnet dette har vi evakuert et boligområde, stengt veien og en geolog skal til stedet for å undersøke grunnforholdene. Politiet er på plass for å følge situasjonen, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Bente Bygdås, ifølge Rana Blad.

- Gruvesjefen kom i 07-tida og vekte alle. Vi fikk beskjed om å pakke og deretter evakuere. Jeg har fått telefon fra politiet i etterkant. De vet ikke så mye ennå, de venter på en geolog. Vi får ikke lov til å røre noe før han har vært og sett, sier May Britt Normann til NRK.no. Hun er en av de nærmeste naboen til den nedlagte sulfidgruva og ble vekket og bedt om å evakuere klokken 07 i morges.

Har du tips eller foto? Mail vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere