Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere i Tianjin evakueres

KRAFTIG: Eksplosjonene lørdag kveld var svært kraftige. Nå viser det seg at giftige gasser har sluppet ut etter ulykken.
KRAFTIG: Eksplosjonene lørdag kveld var svært kraftige. Nå viser det seg at giftige gasser har sluppet ut etter ulykken. Foto: Stringer/china (Reuters)
Sist oppdatert:
Beboere i nærheten av åstedet for to enorme eksplosjoner i den kinesiske byen Tianjin evakueres på grunn av frykt for giftige kjemikalier.

Tianjin (NTB-AFP): Minst 520 ble skadd, og over 85 mennesker døde, i eksplosjonene i havneområdet i millionbyen Tianjin nordøst i Kina onsdag kveld.

Ifølge Beijing News begynte væpnet politi lørdag morgen å evakuere beboere etter at det ble oppdaget natriumcyanid på eksplosjonsstedet. Evakueringssonen strekker seg to til tre kilometer fra eksplosjonsstedet.

Samtidig melder nyhetsbyrået Xinhua at det har vært nye eksplosjoner og at det er brutt ut nye branner i området, flere dager etter de voldsomme eksplosjonene som kostet minst 85 mennesker livet.

Lokalbefolkningen har helt siden ulykken onsdag kveld fryktet at det er giftige gasser i lufta, og de har kritisert myndighetene for ikke å holde dem tilstrekkelig informert. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!