RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboerne redde etter masseslagsmål

Foto: Frode Johansen (Ringerikes Blad)
- Hva om de alle kommer tilbake og dette skjer igjen? sier Hvalsmoen-beboer Wael Alahmadi.

Alahmadi forteller at de gjenværende beboerne er redde. De frykter for fortsettelsen, etter masseslagsmålet der 15 politimenn måtte rykke ut, skriver Ringerikes Blad.

- Du vet, noen av folkene her oppe klarer ikke å kontrollere seg, forteller Wael Alahmadi. Han kommer fra Jemen og er en av beboerne på Hvalsmoen transittmottak som fikk oppleve slåsskampen på nært hold fredag ettermiddag.

Les også: - De slo løs på hverandre med rør og bordkniver

- Farlig situasjon
Han forteller at de sto i kø i matsalen da en gruppe somaliere plutselig skal ha angrepet en ung palestiner. Alahmadi sier han opplevde situasjonen som farlig. Både kvinner og menn skal ha deltatt. Konkret hva som kan ha utløst dette angrepet, sier Wael Alahmadi at han ikke vet svaret på.

- Ingen vet. Og det er det vi lurer på, sier han.

Redde beboere
Nå sitter han og de andre på mottaket og venter på svar og hva fortsettelsen vil bringe.

- Vi er redde. Hva om de alle kommer tilbake og dette skjer igjen? spør Alahmadi seg.

Han og flere andre klarte etter hvert å få med seg kvinner og barn ut fra en matsal som etter hvert ble utsatt for hærverk både innvendig og utvendig.

Det ble blant annet kastet flere steiner gjennom rutene.

Wael Alahmadi forteller at det slett ikke er første gang de har hatt basketak i matsalen, men at disse aldri har vært av samme størrelse som den fredag. Nå fortviler han over det som har skjedd:

- Vi ønsker ikke slåsskamper; det er ikke derfor vi er her.

- Kaotisk situasjon
Politiets utlendingsenhet er nå varslet, og de arresterte venter nå på avhør. Det er foreløpig uklart når dette vil skje, på grunn av behovet for tolker, opplyser operasjonsleder Erik Bergan i Nordre Buskerud politidistrikt.

En polititjenestemann ble i løpet av opptøyene slått i hodet med en gjenstand. I tillegg ble en av beboerne på transittmottaket tatt hånd om av ambulanse og sendt til sykehus for undersøkelse.

Les mer hos Ringerikes Blad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere