*Nettavisen* Nyheter.

Beck til Vålerenga

ANFI DEL MAR (vif.no): Jan Torbjørn Beck er på plass som osteopat i Vålerenga. Etter å ha behandlet Martin Andresen med stor suksess de siste årene skal han nå være med på å holde VIF-spillerne skadefrie.

28.01.08 20:16

- Jan Torbjørn Beck skal jobbe fast for oss to ganger i uka og være med på de fleste samlingene våre. Han kjenner Martin godt, blant annet fra tida i Brann, og er en behandler som får spillerne friske. Både vi og Martin har klokkertro på at han skal bidra til at vi har friske spillere som kan bidra på treningsfeltet, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på behandlingsmetodene hans. Nå jobber han sammen med det øvrige støtteapparatet og supplerer et medisinsk team som fra før er veldig sterkt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kommer fra Brann
Beck har behandlet Vålerenga-spillerne på Anfi del Mar de siste dagene og skal også være med på de to samlingene på La Manga senere i vinter. Han har sin egen klinikk og har jobbet med idrettsutøvere fra mange idretter de siste årene, inkludert utøvere på verdenscupnivå. Etter å ha vært en del av Branns medisinske apparat de siste årene kommer han nå til Vålerenga og sin gamle pasient Martin Andresen.

- Martin kom til meg i desember 2004 for å bli frisk. Han var skadet og kunne ikke løpe. Etter en vellykket behandling ønsket Brann å benytte seg av mine tjenester og jeg var en del av klubbens støtteapparat til og med fjorårssesongen, sier Beck til vif.no.

- I Vålerenga tar vi behandlingene et steg videre. Opplegget blir mer gjennomført og forhåpentligvis mye bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Behandler hele kroppen
Beck har praktisert som fysioterapeut og spesialist i manuell terapi og har jobbet med osteopatisk medisin i fem år.

- Osteopati er undersøkelse og behandling av alle systemer i kroppen. Kroppen er sammensatt av fem store systemer. Tradisjonell fysioterapi dekker muskulatur, mens osteopatisk medisin dekker alle de andre. Det betyr alle de organiske systemene, alt bindevev, hele skjellettet, alt i hodeskallen og hele nervesystemet.

- Kroppen er konstruert for å henge sammen. Ofte ser vi at symptomer i muskulaturen har en helt annen kilde. I de tilfellene der årsaken ligger dypt inne er det ikke nok å behandle muskulaturen.

Forsprang på konkurrentene
Vålerenga er en av pionerene i Norge i forhold til bruk av osteopatisk medisin, men flere store europeiske klubber har brukt behandlingensformen i flere år.

- I utlandet er det en god del store klubber som har egne osteopater. Arsene Wenger hentet for eksempel osteopater fra Frankrike til Arsenal da han ble ansatt som manager der. Jeg har kolleger som har jobbet både i Fullham og Feyenoord, samt store italienske klubber, forteller Beck.

- Da jeg begynte i Brann var vi først i Norge med den type behandling. Opplegget i år er mer omfattende og Vålerenga er først i landet med denne type satsing. Dette blir nybrottsarbeid både for teamet i Vålerenga og for spillerne. Vi håper med dette å få et forsprang på de andre klubbene.

Ny massør på plass
I tillegg til Morten Johansen som ble ansatt som fysioterapeut tidligere i januar har Vålerenga hentet massør Roy Jonasson på heltid.

- Vi mener at investeringen i et godt medisinsk apparat sparer oss for penger i lengden. Spillere som sitter på tribunen er dårlige investeringer, sier Jan-Erik Aalbu.

- Årets medisinske apparat er det beste vi noen gang har hatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag