Beckham i Sierra Leone

FOTBALLHELT: David Beckham ble møtt av unge fans i Sierra Leone.

FOTBALLHELT: David Beckham ble møtt av unge fans i Sierra Leone. Foto: (Scanpix)

David Beckham tok seg tid til en fotballkamp med barna han møtte i Sierra Leone.

22.01.08 20:39

(SIDE2): David Beckham (32), som har vært Unicef-ambassadør siden 2005, besøkte i helgen Sierra Leone i forbindelse med hjelpearbeid og en rapport offentliggjort av organisasjonen i dag.

Se bildeserie av besøket nederst i saken.

Fotballkamp
Fotballstjernen, som var fire dager i landet, tok seg tid til å stoppe ved av strandbyene nær hovedstaden Freetown og der overrasket han en gruppe ungdommer i en fotballkamp. David lot seg selvsagt friste til å spille fotball sammen med dem.

Fotballhelten ble gjenkjent med en gang av den glade gruppen med ungdommer som fikk spille med LA Galaxy-spilleren.

Høyeste dødelighet
I dag ble det offentliggjort en rapport fra Unicef som viser at 27 prosent av barna i Sierra Leone dør før de er blitt fem år gamle.

Ifølge rapporten The State of the World's Children (SOWC) dør 26.000 barn under fem år i u-land hver dag som følge av sykdommer som med enkle grep kunne vært avverget, noe som betyr at Sierra Leone har høyere barnedødeligheten enn noe annet land i verden.

Besøkte klinikker
Beckham hjalp også organisasjonens helsemedarbeidere med å vaksinere og veie underernærte barn i flere av landsbyene som ligger langt fra Unicefs klinikker.

For 32-åringen ble det et tøft møte med de syke barna, og selv som pappa til tre gutter skal han ifølge Sky News ha uttalt:

- Vi kan bare lukke øynene for de titusenvis av barna og unge som hver dag dør i u-landene av sykdommer vi enkelt kan hindre med vaksiner, sier David.

Fotballstjernen håper han har vært med på å skape litt bevissthet rundt barna i det borgerkrigsherjede landet.

Se video:

208083

Les mer om Unicef her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.