RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre balanse i avispapirmarkedet

Sist oppdatert:
Avispapirgiganten Abitibi-Consolidateds første kvartal er preget av økte kraftkostnader, men selskapet melder om bedring i avispapirmarkedet, hvor balansen er i bedring
Kvartalstallene er fortsatt preget av svake papirpriser, og i tillegg økte det canadiske papirkonsernets energikostnader.

Det ga et proforma tap før valutaeffekter på 90 millioner canadiske dollar i første kvartal, eller 20 cent pr. aksje. I samme periode i fjor var underskuddet 37 millioner canadiske dollar. De var ifølge Multex ventet et underskudd på 13 canadiske cent i snitt.

Ifølge Abitibi er deler av svekkelsen på grunn av svake priser og økte kostnader, spesielt i Pan Asia, kompensert tildels av økte volumer innen avispapir og andre papirtyper som konsernet produserer.

Abitibi eier det asiatiske papirkonsernet Pan Asia Paper på 50/50-basis med Norske Skog. Selskapet er også en av hovedkonkurrentene til NorskeCanada, hvor Norske Skog er største aksjonær.

Avispapirprisene i det internasjonale markedet fortsatte å være generelt stabile i løpet av kvartalet, mens snitt nivåene var lavere enn i fjor, ifølge selskapet.

Abitibi har i det nordamerikanske markedet økt avispapirprisene med 50 dollar pr. tonn fra 1. mars., og tok 200.000 tonn i markedsrelaterte nedetid i produksjonen.

- Den suksessfulle implementering av vår nylige økning i avispapirprisene er bevis op at etterspørsel og tilbud er på vei tilbake i riktig balanse, sier konsernsjef John Weaver i en kommentar til tallene.

Konsernet mener at en eventuell holdbare oppgang i avispapirprisene vil avhengig av en positivt utviklingen i den økonomiske aktiviteten i USA fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere