RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre drift og store gevinster i Orkla(Ny)

Sist oppdatert:
Orkla-sjef Finn Jebsen kan vise til en klar resultatforbedring i første kvartal, og tallene er klart bedre enn hva markedet hadde ventet på forhånd
Orkla-konsernet fikk et resultat før skatt på 782 millioner kroner, mens analytikerne ifølge estimater innhentet av TDN Finans hadde ventet 519 millioner kroner. I samme periode i fjor gikk Orkla med et overskudd før skatt på 126 millioner kroner.

– Første kvartal befester inntrykket av god fart i Orklas merkevarevirksomhet. Orkla Foods leder an med en tilfredsstillende resultatforbedring. Samtidig synes bunnen i annonsemarkedet å være lagt bak oss, og det gir sammen med virkninger av kostnadsforbedringer bedre resultater for Orkla Media. Også øvrige merkevarevirksomheter viser en gledelig fremgang. De effektiviseringsprogrammene vi driver fortsetter likevel med samme kraft, sier konsernsjef Finn Jebsen i en kommentar.

Opprettholder guiding

Orkla skriver i resultatrapporten at det ikke er vesentlige hendelser som påvirker konsernets generelle syn på utsiktene for 2004. De opprettholder dermed de økonomiske utsiktene som ble uttrykt i selskapets årsberetning.

- Det er fortsatt usikkerhet knyttet til utviklingen i verdensøkonomien, selv om de positive signalene er i flertall, skriver selskapet i rapporten.

Når det gjelder transportarbeiderstreiken så har den allerede medført et mindre omsetnings- og resultattap for spesielt Orkla Foods.

- Hvis streiken fortsetter vil imidlertid både Orkla Foods' og Orkla Brands' virksomheter i Norge i økende grad bli økonomisk rammet, skriver Orkla-styret.

Tallene

Driftsresultatet endte på 448 millioner kroner, mens markedet hadde ventet 422 millioner. Driftsresultatet er 100 millioner kroner bedre enn i første kvartal i fjor.

Driftsinntektene endte 7.884 millioner kroner, godt over konsensus som lå på 7.494 millioner, mens konsernet i fjor omsatte for 7.024 millioner kroner.

Driftsresultat før goodwill, EBITA endte på 541 millioner, mot ventet 513 millioner.

Resultatene er jevnt over bedre for alle Orklas virksomhetsområder, spesielt Kjemivirksomheten var klart bedre enn ventet.

Store porteføljegevinster

Når det gjelder investeringsporteføljen, så viste den en klart større avkastning enn hva markedet hadde forventet. Orkla-konsernets investeringsportefølje genererte en avkastning på 6,4 prosent. Det ble realisert gevinster for 310 millioner kroner, mens markedet kun hadde kalkulert med 99 millioner kroner.

Verdijustert egenkapital økte med 951 millioner kroner i første kvartal til 14,6 milliarder kroner for porteføljen. Markedsverdien av porteføljen var ved utløpet av kvartalet 15,6 milliarder kroner. Andelen utenlandske investeringer utgjorde
32 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere