RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn ventet for Telenors russiske eventyr

Sist oppdatert:
Vimpelcom, som er Russlands nest største mobiloperatør, gjorde det bedre enn ventet i første kvartal. Hovedaksjonær Telenor og Jon Fredrik Baksaas kan konstatere at verdien av selskapet siden i fjor er doblet til nær 15 milliarder kroner
VimpelCom fikk et resultat etter skatt på 41,4 millioner dollar i første kvartal, en økning fra 28,0 samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte fra 145 til 244 millioner dollar.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) økte fra 63,6 til 107,9 millioner. Det var klart bedre enn analytikernes snittforventning, som lå på 99 millioner, ifølge en rundspørring gjort av Reuters.

Det var spesielt operasjonene utenom Moskva som overrasket positivt med overskudd, etter å ha bidratt negativt fra starten i 1999.

- Vi er meget fornøyd med den fortsatte fremgangen i vår finansielle prestasjoner, med breakeven på bunnlinjen i våre regionale virksomheter, sier adm. direktør Jo Lunder, som i sin tid ble satt på som sjef av storaksjonær Telenor.

Ved utgangen av kvartalet har VimpelCom rundt 6,19 millioner mobilabonnenter.

Gjennomsnittlig omsetning pr. kunde pr. måned var 13,5 dollar, noe som var lavere enn markedets forventning på 14,6 dollar.

Selskapet opplyser at det ventes en omsetningsvekst på 45 til 50 prosent i år. I første kvartal var veksten 69 prosent.

Telenor eier 29 prosent av VimpelCom, som er børsnotert i USA. Verdien av selskapet er doblet siden i fjor sommer til nesten 15 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere