RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn ventet fra Orkla

Sist oppdatert:
Orkla og Dag Opedal leverte et bedre resultat enn ventet i fjerde kvartal. Sjekk mer her:
Orkla var ute med resultater for fjerde kvartal mandag morgen. Selskapets tall var bedre enn ventet på bunnlinjen.

Orkla hadde en omsetning i kvartalet på 14.831 millioner kroner, mot 8.603 millioner kroner i samme kvartal året før. Ifølge TDN Finans ventet markedet en omsetinng på 14.451 millioner kroner i fjerde kvartal.

Resultat før skatt var på 1.702 millioner kroner i fjerde kvartal, mens det var ventet 1.496 millioner kroner i kvartalet. I samme kvartal i 2004 var resultat før skatt på 1.081 milioner kroner.

Det rene driftsresultatet var på 1.210 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 895 millioner kroner i fjerde kvartal 2004.

- Større oppkjøp som Sapa, Elkem, Chips-konsernet, SladCo, Collett Pharma og Panda har bidratt totalt med cirka 25 milliarder kroner i økt omsetning, mens restrukturering og salg av virksomhet i Borregaard har medført bortfall av omsetning på cirka 1,8 milliarder kroner, opplyser Orkla i meldingen om endringene i årstallene.

- Vi har lagt et dynamisk år bak oss, med overtakelse av mange store virksomheter. Dette har løftet så vel omsetning som resultat i betydelig grad. Vi fortsetter samtidig med omfattende effektiviseringsprogrammer for å styrke vår konkurransekraft, både innenfor Merkevareområdet og Spesialmaterialer, skriver konsernsjef Dag J. Opedal i Orkla i meldingen.

Det heter videre i meldingen at investeringsområdet og Orkla Finans har gjort det bra i kvartalet. Investeringsområdet har realiserte porteføljegevinster for 422 millioner kroner i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere