RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn ventet fra Tandberg TV

Sist oppdatert:
Gwyn Pugh og Tandberg Television, som lager utstyr til TV-industrien, har snudd blodrørde tap til pluss, og levererer bedre tall enn ventet i første kvartal
Tandberg Television fikk et resultat før skatt på 13,1 millioner kroner i første kvartal, mot minus 17,4 samme kvartal i fjor.

Analytikerne ventet i snitt pluss 5 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen falt fra 274 til 234 millioner kroner, men også dette var bedre enn markedets forventning, som lå på 227 millioner. Driftsresultatet gikk fra minus 20,9 til pluss 7,7 millioner.

En svakere krone bidrog positiv finanseffekt på 5,4 millioner kroner.

Det gis ikke spesifikk guiding på fremtidig utvikling, men det opplyses at styret er oppmuntret av fremgangen de sist to kvartalene, og mener å ha lagt grunnlaget for lønnsom drift fremover.

Selskapet har kuttet hardt i kostnadene for å kompensere for lavere inveteringer hos kundene. Etter store underskudd, klarte selskapet å nå breakeen i fjerde kvartal i fjor.

Selskapet har 156 millioner i kontanter, mot 143 ett kvartal tidligere.

Tallene kom etter børs torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere