RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre fra Aker i andre kvartal

Oslo (NTB): Aker leverer et plussresultat i andre kvartal, men verdiutviklingen i selskapet er svakere enn markedet forventet.

Resultatet før skatt er på 69 millioner kroner i andre kvartal i år, mot minus 310 millioner kroner i samme periode i fjor. Egenkapitalen falt imidlertid med hele 7,7 prosent fra første til andre kvartal.

Det betyr at selskapet, tross pluss på bunnlinjen, leverer en langt svakere verdiutvikling enn markedet forventet.

- Dette er selskapets svakeste utvikling på tre år og primært et resultat av nedgang i markedsverdien for Aker Solutions, Kværner og Det norske, fall i oljeprisen og svakere utvikling i europeiske finansmarkeder i perioden, skriver konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i kvartalsrapporten.

På Oslo Børs har aksjen til Aker falt med hele 18 prosent i samme periode, mens hovedindeksen til sammenligning har falt med 0,5 i perioden, skriver E24.

Nøkkeltallene fra driftsregnskapet viser at netto driftsinntekter i andre kvartal i år var på 1,92 milliarder kroner, mot 1,29 milliarder i andre kvartal 2012. Driftsresultatet endte på minus 192 millioner kroner, mot minus 545 millioner i samme periode i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere