RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre fra Elkem

Sist oppdatert:
Elkem leverer bedre resultat og mye høyere omsetning i første kvartal, det siste på grunn av kjøpet av svenske Sapa
Elkem fikk et resultat før skatt på 345 millioner i første kvartal, mot 220 samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 236 til 431 millioner.

Omsetningen økte fra 2.184 til 4.361, primært på grunn av innkonsolidering av svenske Sapa. Tas Sapa med i samme kvartal i fjor, var omsetningen da 4.540.

- Første kvartal viser en betydelig forbedring av driftsresultatet før goodwillavskrivninger og andre poster i forhold til foregående kvartaler. Dette skyldes i hovedsak bedre resultater i Sapa samt god kraftdisponering og bedre drift ved de norske verkene, heter det i kvartalsrapporten.

- Aluminiumområdet, Silisiummetall og Ferrosilisium viser alle en viss fremgang. Prisene for de fleste av Elkems produkter har i store trekk holdt seg lave det siste året. Resultatforbedringen skyldes i hovedsak bedre kapasitetsutnyttelse i produksjonsapparatet, kostnads-reduksjoner og inntekter fra kraftsalg, heter det videre.

Netto rentekostnader økte fra 31 til 50 millioner, primært på grunn av kjøpet av Sapa.

- Markedene for Elkems hovedprodukter er fortsatt svake. For aluminium vil sikringsposisjoner for metall og valuta bidra til å holde resultatene oppe også i 2003. For silisiummetall ventes ingen bedring i markedene på kort sikt, men økt kapasitetsutnyttelse og kostnadsforbedringer ventes å bidra positivt fremover. For standard ferrosilisium er prisene på kort sikt økt og noe bedring i resultater må kunne påregnes, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere