RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre fra sparebankene

Sist oppdatert:
Sparebankene har økt overskuddet hittil i år, tross økte tap
Sparebankene fikk et overskudd etter skatt på 4,1 milliarder kroner etter tre kvartaler i 2003. Det er 1,1 milliard kroner mer enn for samme periode i fjor, ifølge en pressemelding fra Sparebankforeningen.

- Hovedårsakene er bedret kostnadseffektivitet og en god børsutvikling sammen med fallende renter som gir bankene kursgevinster på aksjer og verdipapirer. På den andre siden øker tapene noe, heter det.

- På tross av svak utvikling i norsk økonomi med lav vekst i produksjon og fall i sysselsettingen leverer sparebankene et godt resultat. Tapene er på et moderat nivå og soliditeten er god, sier adm. direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

Hyttnes mener kraftige rentekutt fra sentralbanken bidrar til bedret betalingsevne for både husholdninger og bedrifter, men at det samtidig legger press på bankenes marginer fremover. Det lave rentenivået i Norge og internasjonalt ventes å bidra til et økonomisk oppsving i 2004.

Etter tre kvartaler i 2003 utgjorde rentenettoen 12,7 milliarder kroner, mot 12,2 milliarder kroner i samme periode i fjor. Økningen skyldes økt innskudds- og utlånsvolum. I prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital utgjorde rentenettoen 2,41 prosent, mot 2,52 prosent i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere