RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre fra TeliaSonera

Sist oppdatert:
TeliaSonera leverte et sterkere enn ventet resultat for andre kvartal etter økt overskudd fra flere markeder og mindre restruktureringskostnader.
Den svenske Telenor-konkurrenten leverer en resultatoppgang etter økt driftsoverskuddet i flere av teleselskapets markeder, samt mindre restruktureringskostnader i andre kvartal.

TeliaSonera melder om en omsetning i andre kvartal på 22,74 milliarder svenske kroner, opp 4,5 prosent fra 21,75 milliarder svenske kroner i samme periode i fjor.

EBITDA-resultatet, driftresultat før avskrivninger, endte på 7,93 milliarder svenske kroner. Det er en forbedring fra 7,2 milliarder svenske kroner i andre kvartal 2005.

EBITDA-marginen steg til 34,9 prosent i andre kvartal, fra 33,1 prosent i samme periode i fjor.

Ifølge en sammenstilling utført av SME Direkt hadde analytikerne ventet et EBITDA-resultat på 7,83 milliarder svenske kroner av en omsetning på 22,65 milliarder svenske kroner i andre kvartal. EBITDA-marginen var ventet å være på 34,6 prosent.

Resultat etter skatt steg til 4,21 milliarder svenske kroner i andre kvartal som følge av mindre engangskostnader, hovedsakelig knyttet til restrukturering. I samme kvartal i fjor fikk selskapet et resultat etter skatt på 2,02 milliarder svenske kroner.

TeliaSonera opplyser i rapporten at selskapet opprettholder tidligere guiding for 2006. Videre skriver selskapet at de forventer et positivt resultatbidrag fra den spanske satsingen Xfera i løpet av fem år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere