RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre i bokmål hvis du skriver nynorsk

Oslo (NTB): Skriver du ofte nynorsk, så leser du gjerne bokmål raskere enn andre, ifølge en undersøkelse som presenteres på Språkrådets konferanse på språkdagen.

Språkdagen tirsdag markeres med Språkrådets konferanse. Og for første gang er det undersøkt hvordan det å være vant til å skrive både nynorsk og bokmål, påvirker evnen til å oppfatte språk.

Det er professor Mila Vulchanova og Språktilegnelses- og språkprosesseringslaboratoriet ved NTNU som står bak undersøkelsen.

- Internasjonal forskning har vist at personer som bruker flere språk, blir bedre til å oppfatte språklige uttrykk. Den nye undersøkelsen fra NTNU viser at personer som skriver både nynorsk og bokmål også får disse gevinstene. Dette understreker hvor viktig det er at skolen inspirerer elevene til å skrive på begge målformene våre, sier Arnfinn Muruvik Vonen, direktør i Språkrådet.

Ifølge undersøkelsen gjorde de som oppga at de selv skrev nynorsk ofte, færre feil enn andre når de fikk i oppgave å kjenne igjen ord. Men det å lese nynorsk ga ikke samme effekt som det å skrive nynorsk ofte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere