RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre jobb med komfort-mus

Sist oppdatert:
Evoluent har satt musen på høykant, og vips er problemer som musesmerte og stive fingre borte.

Med sin Vertical Mouse har Evoluent løst problemet med at armen vris i en lite ergonomisk posisjon når du bruker en vanlig mus, og det på en enkel måte som ingen ser ut til å ha tenkt på tidligere.

Høykant-mus
Mens andre produsenter av ergonomiske mus har gjort store forandringer i design og dermed også brukervennlighet, har Evoluent ganske enkelt stilt musen på høykant.

Dermed har du samme grep og bruker de samme knappene som før, men armen har en mer avslappet posisjon, omtrent som når du skal håndhilse på noen.

Det er nettopp vinkelen på hånden som gir musearm og smerter, og en mer normal håndstilling skulle kunne hjelpe mange.

Enkel å bruke
TV 2 Nettavisen har prøvd ut Vertical Mouse i litt over en måned, og det første som slo oss var hvor enkel omstillingen fra den vanlige musen til Evoluents gikk.

Fordi du fortsatt har fingrene på de samme knappene som til vanlig blir det usedvanlig lite knotete å skifte mus.

Vertical Mouse har fem knapper som kan programmeres som du ønsker, og for å kunne konfigurere knappene må du installere driverne som følger med en cd. Om du bare vil bruke to knapper og scroll-hjulet trenger du bare å plugge musen i PC-en.

Evoluent skryter av en oppløsning på 1.000 dpi i den optiske leseren, men musen er likevel noe unøyaktig. Det er frustrerende i en ellers meget bra mus. Prisen er også relativt stiv, rundt 900 kroner, men det kan være vel verdt å investere noen kroner i bra arbeidsmateriale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere