RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre lyd på iPod-en

Sist oppdatert:
Creative hjelper nå sin argeste konkurrent med å få bedre lydkvalitet.

LAS VEGAS (Nettavisen): Under den første dagen av CES lanserte Creative Xdock, et produkt som best kan beskrives som en videreutvikling av sitt Xmod-produkt.

Flott løsning
Som vi har skrevet om tidligere er Xmod et eksternt lydkort for datamaskiner, som ved hjelp av teknologien som ligger i selskapets X-Fi-lydbrikke, som forbedrer lyden på komprimert musikk ganske betydelig.

Kort fortalt så blir lyden langt friskere og skarpere etter å ha gått gjennom lydprosessoren.

Viderefører teknologien
Xdock er egentlig nøyaktig det samme, men har integrert docking for iPod. Den kommer også i en egen utgave med docking for Creatives egen Zen-spiller, som er iPods klart største konkurrent.

Ifølge Creative-ansatte Nettavisen har snakket med skal ansatte i selskapet nærmest ha blitt sjokkert over at de lanserer et dedikert iPod-produkt, men årsaken skal være at iPod har så stor markedsandel at de føler de er nødt til å tappe seg inn i det markedet.

Ikke komplisert
Xdock fungerer på den måten at du docker din iPod i spilleren, lyden går gjennom prosesseringen for lydforbedring, før den igjen sendes videre til stereoanlegget ditt. Xdock leveres med fjernkontroll slik at du kan styre spilleren fra sofaen.

I tillegg til å fungere som dock, har spilleren også mulighet til å spille av musikk fra de fleste andre musikkspillere gjennom dockens line-in; men da kan du ikke styre spilleren med fjernkontrollen.

Støtter trådløse høyttalere
Xdock er også klartgjort for trådløse høyttalere med en integrert trådløs sender for Creatives eget utstyr hvis du skulle foretrekke det.

Skulle dette friste, så må du vente enda et par måneder før den er tilgjengelig.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere