*Nettavisen* Nyheter.

Bedre med stor rumpe enn stor mage

Foto: (trening.no)

Du kan gjerne ha noen ekstra kilo, men de kan ikke være hvor som helst.

23.01.12 08:22

(SIDE2): En dansk studie antyder at det ikke er noen direkte sammenheng mellom det å være slank og å leve lenge. Det danske nettstedet videnskab.dk refererer til en stor dansk befolkningsundersøkelse med tittelen «Kost, Kræft og Helbred». Studien hentet data fra 26 625 menn og kvinner i alderen 50 – 64 år. Nettstedet skriver : «dersom du tror du lever lenger ved å slanke deg, må du tro om igjen. Du får sannsynligvis bare lenge levetid om du reduserer fettet rundt magen og ikke rundt hoftene».

Denne artikkelen er levert av trening.no.

Vekttap forkorter levetid
Undersøkelsen som er gjennomført av Tina Landsvig Berentzen med kollegaer viser at vekttap forkorter levetiden til middeladrende dansker. Selv om fedme øker risikoen for mange livsstilsykdommer som diabetes, hjertesykdommer og kreft, er det også sammenheng mellom fedme og levetid. Derfor er funnene i denne studien overraskende.

Det nye i denne studien er at levetiden er avhengig av hvor på kroppen fettet blir redusert. Blir fettmengden redusert rundt magen vil levetiden økes. Men fett rundt hofter og lår er derimot ikke usunt.

Studien viste at en reduksjon i BMI øker sin risiko for å dø med 9 prosent.

Videre viste resultatene at en reduksjon i midjemål på 5 cm reduserer risikoen for å dø med 9 prosent.

Hvorfor er det slik?
Magefettet er skadelig, spesielt det som sitter inne i bukhulen omkring organene. Dette fettet sender ut frie fettsyrer og en rekke signalstoffer med navn adipokiner. Disse signalstoffene har en rekke skadelige effekter på kroppen og kan bidra til hjeresykdommer.

Denne skadelige virkningen har ikke fettet lagret rundt hofter og lår.

Hvordan fjerne magefettet?
De danske forskerne mener at du må unngå store vekttap. Stort vekttap reduserer fettmengden på hele kroppen. Et moderat vekttap er mer gunstig. Dette mener de er gunstig fordi de fleste vekttap starter med å redusere fettmengden rundt magen.

Slanketipset for å oppnå moderat vekttap er fiberrik mat og trening.

Kilde:www.videnskab.dk

Relaterte artikler:
Slankeprogram for den godt trente

Slankeprogram for den trente

Slankeprogram for den utrente

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.