RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre sex alene

Foto: shutterstock
Sist oppdatert:
Bo sammen eller hver for dere?

(SIDE2): Før i tiden flyttet par sammen av økonomiske grunner i større grad enn nå, mens det primært er romantikken som gjør at man bor sammen i dag.

Men det er ikke sikkert en slik ordning er det beste for forholdet eller sexen, ifølge ekstrabladet.dk.

Og stadig flere par velger å bo hver for seg, og slik være sammen alene.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Lengte
- Man får lov å lengte etter hverandre, og tar ikke hverandre eller hverandres kropper for gitt. Det kan bety at tiltrekningen blir større og at sexlivet blir bedre, sier den svenske psykologen Maria Farm, som får støtte av den danske sexologen Rikke Thuesen:

- Det kan være en fordel for forholdet. Mange er ikke særlig gode til å pleie forholdet og sørge for å bruke tid sammen på felles opplevelser. Det hele går opp i praktiske gjøremål, og så tilbringer man den tiden som måtte være til overs sammen.

Bedre sex
Sexolog og parterapeut Lars Juhl mener særbo derfor kan være bra for sexlivet.

- Gnisten i sexlivet bevares, men dater hverandre så å si hele tiden. Vi liker nemlig veldig godt å møtes, og det er jo kun mulig dersom man har vært fra hverandre.

Juhl mener derimot det er en overfladisk måte å være sammen på, ettersom man da deler sex og opplevelser, men ikke viser hverandre de innerste personlige tanker og følelser - og da vil ikke forholdet eller individet utvikle seg.

Mine og dine
Å bo hver for seg kan også være gunstig dersom begge har barn på hver sin kant.

Både for forholdet - man kan lettere få tid alene sammen, - men også for barna, som da får mor eller far for seg selv innimellom, og samtidig kan bli kjent med forelderens nye partner uten at man blir tvunget på hverandre i for stor grad.

Kjenn rammene
Men et slik bosystem er ikke noe man bare gjør. Snakker man ikke sammen på forhånd og finner ut hvor rammene går og hvilke forventninger begge har, kan det gå veldig galt, sier Thuen.

I noen situasjoner er det også nærmest umulig å bo alene sammen på denne måten - får man barn sammen, er det ikke lenger en selv som står først i prioriteringsrekkefølgen når man skal velge bomåte.

Finn en partner på Norges største sjekkested!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere