RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedret resultat for Aker - men fortsatt i minus

Oslo (NTB): Aker ASA hadde et resultat før skatt på minus 334 millioner kroner i årets tredje kvartal. For morselskapet i Aker-konsernet er det en bedring fra nesten 2 milliarder i minus.

I samme periode har driftsinntektene økt fra 1,7 til 2 milliarder kroner. I en kommentar til kvartalstallene sier konsernsjef Øyvind Eriksen at de industrielle investeringene nå går bedre, etter en treg start på året.

- Aker Solutions og Kværner leverte resultater i kvartalet på linje med markedets forventninger. Det norske oljeselskap tok viktige skritt på veien og til å etablere en kapitalstruktur for å finansiere utviklingen videre, og Ocean Yield leverte en solid verdiøkning etter at selskapet ble børsnotert. Aker BioMarine og Havfisk har synliggjort noe av selskapenes underliggende verdier gjennom salg av virksomhet til attraktive priser, forteller konsernsjefen.

Kvartalstallene viser at selskapets kontantbeholdning har økt med 642 millioner kroner til 4,8 milliarder kroner. Det skyldes hovedsakelig tilbakebetaling av lån fra datterselskaper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere