RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedret resultat fra Nera

Sist oppdatert:
Den bergensbaserte teknologibedriften Nera leverte sterk vekst i resultat og omsetning for andre kvartal. Sjekk tallene her
Det bergensbaserte teknologiselskapet Nera, som jobber innenfor satellitt- og telecom, kunne levere gode tall for andre kvartal i år.

Selskapet fikk driftsinntekter på 754 millioner kroner i andre kvartal mot 660 millioner kroner samme kvartal i fjor. Ordreinngangen falt imidlertid noe, til 625 millioner kroner i andre kvartal mot 699 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet ble sterkt forbedret og endte på 47 millioner kroner, mot 19 millioner kroner samme periode i fjor, mens resultat før skatt også endte på 47 millioner kroner, mot 26 millioner kroner samme periode i fjor.

Innen transmisjonsdelen endte driftsinntektene på 482 millioner kroner i 2.
kvartal og et driftsresultat på 46 millioner kroner før restrukturering og nedskrivninger

Satellittkommunikasjon hadde driftsinntekter på 128 millioner kroner i 2. kvartal og et driftsresultat på 10 millioner kroner før restrukturering og nedskrivninger.

- Det er i første rekke to forhold som ligger bak den fremgangen vi nå ser. Transmisjonsmarkedet er sterkt og vi omsatte i perioden for nesten 500 millioner innen dette området. Dette er det høyeste nivået på fire år. Samtidig med rekordomsetningen har vi greid å holde kostnadene nede takket være de effektiviseringstiltakene vi har gjennomført de siste årene, sier konsernsjef Bjørn Olafsson i en kommentar.

Ordreinngangen for Transmisjon var noe svakere enn foregående perioder, men Olafsson understreker at aktiviteten i markedet fortsatt er god.

- Vi venter imidlertid også i år at ordreinngangen i tredje kvartal vil være svakere enn det vi har sett de foregående kvartalene, sier Olafsson som forventer at ordreinngangen igjen vil øke i fjerde kvartal.

Konsernsjefen sier at tross den positive trenden første halvår, vil effektiviseringen av selskapet fortsette på alle nivåer. Nera forventer en omsetning for siste del av 2005 på linje med første halvår, og at selskapet skal vise et overskudd ved årsavslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere