Gå til sidens hovedinnhold

Bedriftene tror på fortsatt lyse utsikter i år

Oslo (NTB): Forventningene til 2012 er noe nedjustert, men norske bedrifter tror likevel på økning både i omsetning og lønnsomhet i år, viser et bedriftsbarometer som TNS Gallup har utarbeidet.

2011 var et turbulent økonomisk år. 2012 er preget av usikkerhet og deler av norsk eksportindustri berøres av uroen internasjonalt. Men mange bedrifter som har norske kunder ser langt lysere på utsiktene, viser TNS Gallups bedriftsbarometer som er utarbeidet på oppdrag fra DNB.

45 prosent av de 1.478 bedriftene som har svart, regner med at de vil tjene mer penger i år enn i fjor. 16 prosent tror at det kommer til å gå dårligere i år, skriver Aftenposten.

48 prosent av bedriftene tror dessuten på en økning i omsetningen i år.

- Det er overraskende at optimismen er så stor sett i lys av de mange, dårlige nyhetene som har kommet den siste tiden, sier konserndirektør Karin Bing Orgland i DNB.

Optimismen er særlig stor innen varehandelssektoren. Det vitner om fortsatt sterk tro på norsk økonomi, mener Orgland. Hun viser til at reallønnsveksten er stabil, og at renten og arbeidsledigheten er lav. - Det gjør at de fleste har en god privatøkonomi. Likevel er jokeren her hvordan psykologien slår inn. Dårlige nyheter kan påvirke forbrukermønsteret, selv om økonomien i seg selv er sunn, sier Orgland. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot