RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedriftseier advarer: - Dette er ikke en faktura

- JUKS: Daglig leder i Balsfjord VVS, Trond Viggo Eliassen, advarer mot selskapet Bransjeopplysningen, som nylig sendte bedriften hans et faktura-lignende dokument. Balsfjord VVS har ikke bestilt tjenester fra Bransjeopplysningen, og skyller ikke selskapet penger. Det fremkommer ikke i brevet.
- JUKS: Daglig leder i Balsfjord VVS, Trond Viggo Eliassen, advarer mot selskapet Bransjeopplysningen, som nylig sendte bedriften hans et faktura-lignende dokument. Balsfjord VVS har ikke bestilt tjenester fra Bransjeopplysningen, og skyller ikke selskapet penger. Det fremkommer ikke i brevet. (Privat)
Sist oppdatert:
Det kan se ut som en faktura, men Trond Viggo Eliassen skylder ikke avsenderen penger.

Daglig leder i Balsfjord VVS, Trond Viggo Eliassen, trodde først at konvolutten kom fra skatteoppkreveren. Men da han fikk se giroblanketten, reagerte han, skriver Nordlys.

Giroen pålyder 5900 kroner, har betalingsfrist 1. juli og i «betalt av»-feltet er kontaktinformasjonen til Balsfjord VVS oppført. Varebeskrivelsen er «Premium + annonse» og regningen er sendt fra Bransjeopplysningen.no.

Det fremkommer ingen steder at dette er et tilbud og ikke et produkt selskapet har bestilt.

- Det er bare juks hele opplegget. Som bedrift har du ikke angrerett. Det vet de som lager disse. Med én gang du sier ja, har det gående, sier Eliassen til avisen.

- Sleipinga

Han vil gjøre andre bedrifter oppmerksom på slike giroer, som han mener sendes ut i en travel tid med ferieavvikling og vikarbruk.

- De er sleipe. De vet hvordan de skal bukte seg rundt regelverket. Har du først gått i fella, har du ingenting å stille opp med. Du kan få betalingsanmerkninger på deg, da er du inne i en ond sirkel med én gang, sier Eliassen.

Dette er ikke første gang det Eliassen kaller «kataloghaier» henvender seg til ham. Han kaller det for svindel.

- Vi fikk noe lignende i fjor. Det kom noe fra et selskap i Sverige i fjor. Da ble vi lurt og sa ja, og plutselig kom det ei regning på 50.000 kroner, sier Eliassen.

- Det endte med at måtte jeg kontakte svensk politi. Jeg skrev på fakturaen at jeg hadde vært i kontakt med svensk politi og at jeg gjerne møtte dem i tingretten, og da fikk pipa en annen lyd. Da ble alle krev slettet, fortsetter han.

- Ikke en faktura

Alex Buck, daglig leder i Bransjeopplysningen.no, sier til Nordlys at regningen ikke er en faktura, men et «lovlig tilbud».

- Giroarket vi har sendt det aktuelle selskapet er et kampanjetilbud, noe som også står skrevet med store bokstaver. Alle fakturaer i Norge plikter å inneholde ordet faktura, ha en fakturadato, et kundenummer og en betalingsfrist. Tilbudene vi sender ut inneholder ingen av delene, skriver Buck i en e-post til Nordlys.

- Det er oppført en betalingsfrist på giroen. Er det ikke da å regne som en faktura?

- Nei. Det står ingen betalingsfrist, men derimot en registreringsfrist på tilbudet vi har sendt det aktuelle selskapet. Det finnes en rekke forutsetninger som myndighetene krever for å kunne gi et dokument betegnelsen faktura. Våre tilbud faller ikke inn under disse.

- Vi driver helt lovlig

- Stemmer det at dette er et av «de gamle kataloghaiknepene», som mottakeren kaller det?

- Dette er en betegnelse som media utelukkende har benyttet om ulovlige virksomheter i katalogbransjen, noe vi tar helt avstand fra. Vi driver en helt lovlig virksomhet. Det er ikke ulovlig å sende ut tilbud slik vi gjør.

- Dette blir kalt for kataloghaivirksomhet, svindel og juks. Er det riktig?

- Nei. Vi driver helt lovlig.

- Du blir beskyldt for å være sleip og bukte deg rundt regelverket. Hva sier du til det?

- Nei. Vi driver helt lovlig.

Flere saker fra Nordlys får du her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere