Gå til sidens hovedinnhold

Bedriftsleder tilsto voldtekter

En 33-åring tilstår i avhør at han voldtok en 80-åring og en 16-åring.

Fire måneder etter pågripelsen valgte han å forklare seg i et nytt avhør med etterforskerne i forrige uke.

Han tilsto å ha voldtatt en 16 år gammel jente i Olsvik i 1996 og en 80 år gammel kvinne i Veiten i fjor høst, skriver Bergensavisen.

Fra før hadde politiet tekniske spor som fingeravtrykk og DNA som knyttet ham til åstedene.

33-åringen var en av de 100 menn som ble innkalt til DNA-prøver i desember i fjor. Han nektet å la seg teste, og da politiet fattet mistanke til ham, fikk de rettens kjennelse til tvungen DNA-prøve.

- Jeg kan bekrefte at siktede erkjente straffskyld og de faktiske forhold i forrige uke. Men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i avhøret, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til BA.

Den nye forsvareren til siktede, Jannicke Keller-Flöystad bekrefter at hennes klient har erkjent straffskyld.

- Han beklager veldig sterkt det han har gjort. Han håper at erkjennelsen kan gjøre det lettere for de fornærmede, sier advokaten til BA.

33-åringen er ugift og har ingen barn. Han driver et eget firma med ti ansatte og hadde også en annen jobb som innebar mye utenlandsreising. Kriminalpolitiet har ikke knyttet ham til noen andre uoppklarte overgrepssaker siden arrestasjonen i vinter, og siktelsen er fortsatt den samme.

En 80 år gammel kvinne ble overfalt og dratt inn i et portrom og ned i en kjeller i Veiten tidlig en søndag morgen i oktober i fjor. Hun ble påført hjerteinfarkt umiddelbart etter overgrepet, men skal hun være i rimelig godt form i dag.

Den første voldtekten i Olsvik i 1996 ville ha vært strafferettslig foreldet bare noen uker etter pågripelsen i januar

Ifølge politiets siktelse er den siste voldtekten begått på en særlig smertefull eller krenkende måte, og strafferammen er inntil 21 års fengsel.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Reklame

Husker du disse to idiotene?