*Nettavisen* Nyheter.

Bedring for gutt som falt 37 meter fra Andøybrua

Tromsø (NTB): Gutten som ble påkjørt og kastet på sjøen fra den 37 meter høye Andøybrua fredag, ligger fortsatt på sykehus, men er på bedringens vei.

Fireåringen behandles fremdeles på intensivavdelingen, opplyser pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø til NRK.

Den dramatiske ulykken skjedde fredag ettermiddag da gutten sto sammen med sin far på Andøybrua, som går over Risøysundet i Vesterålen. Gutten rev seg løs fra farens hånd, gikk ut i veien og ble påkjørt av en bil. Sammenstøtet førte til at gutten ble kastet over rekkverket og ned i havet. Gutten falt ned fra midten av brua, der det er 37 meter ned til vannflaten.

Andøy-lensmann Yngve Isaksen Wiik berømmer overfor avisa Vesterålen Online farens raske reaksjon. Faren kom seg ned fra brua og i en båt, slik at han fikk hentet sønnen opp av vannet. Ifølge politiet har det kun tatt sju-åtte minutter fra ulykken skjedde og faren ringte politiet til gutten var oppe av vannet og i sikkerhet.

Fireåringen ble fløyet til sykehus i Tromsø med luftambulanse. Skadene ble betegnet som alvorlige.

Politiet har vært i kontakt med vitner som så ulykken, og det er ikke mistanke om at bilen som traff gutten, kjørte for fort eller at det har skjedd andre straffbare forhold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.