RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedring for Ocean Rig

Sist oppdatert:
Riggselskapet Ocean Rig leverer sterke resultater som blir dratt ned av restruktureringskostnader. Sjekk resultatene for andre kvartal for selskapet her
Ocean Rig, som eier og driver verdens to største dypvannsrigger, kunne fredag ettermiddag presentere tall for andre kvartal.

Nettoresultatet for andre kvartal beløp seg til et tap på 25,3 millioner dollar mot et tap på 46,8 millioner dollar samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte med et overskudd på 3,2 millioner dollar mot et tap på 32,3 millioner dollar samme periode i fjor, mens driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 17 millioner dollar i pluss, mot 1,4 millioner dollar i pluss samme periode i fjor.

Selskapet har også betalt tilbake 139,5 millioner kroner på konvertibelt lån med rente på mellom 11 og 13 prosent, samt at de i juni refinansierte hele den ikke konvertible gjelden til selskapet ved å reise 430 millioner dollar i nye banklån og utstede 150 millioner dollar i nye obligasjoner.

Ocean Rigs to rigger, Eirik Raude og Leiv Eiriksson har nå fult belegg, og selskapet skriver i rapporten at markedet er svært stramt fremover, hvilket tegner til sterke rater i årene som kommer. Driftsinntektene i andre kvartal økte til hele 48.9 millioner dollar, fra bare 13,5 millioner dollar samme periode i fjor.

Inntektsveksten forventes å fortsette, og selskapet skriver at det innen dypvannsrigger er nesten solgt ut til sent i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere