RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedring for Røkkes problembarn

Sist oppdatert:
Kværner, selskapene i Røkke-sfæren der alle problemene er samlet, viser bedre resultater for tredjekvartal
Kværner har fullført større strukturelle endringer i tredjekvartal og selskapet melder om positiv utvikling i en børsmelding mandag morgen.

Selskapet fikk et driftsresultat på minus 59 millioner kroner i kvartalet, mot et minus på 95 millioner kroner samme kvartal for sammenlignbar virksomhet.

Pensjonskostnadene til den britiske pensjonskassen var på 62 millioner kroner i kvartalet, noe som er 10 millioner kroner lavere enn kvartalet før og betydelig lavere enn i fjor. Grunnen til nedgangen er nye aktuarberegninger, skriver selskapet i en melding.

Dessuten levert Kvaerner Philadelphia et nullresultat også dette kvartalet, og det meldes om bra fremdrift og reduksjon i kostnadsnivået.

Aker Kværner har en 49 prosents eierandel i Akser ASA, i form av B-aksjer samt en rekke operasjonelle virksomheter. Blant denne er en 20 prosents eierandel i Sea Launch.

Selskapets nettoresultat ble på minus 45 millioner kroner i kvartalet mens det på samme tid i fjor var på 48 millioner kroner.

Driftsinntektene var i kvartalet på 938 millioner kroner, mens det på samme tid i fjor var på 9,293 milliarder kroner – men dette inkluderer inntekter fra selskap som ikke er videreført og tallene er derfor ikke sammenlignbare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere