RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedring i Kenor

Sist oppdatert:
Etter et elendig første kvartal så har pilen snudd for Kenor og avtroppende adm. direktør Trygve Kroepelien, men regnskapene tynges fortsatt av kostnadene til det store leteprogrammet
Selskapet fikk et underskudd på driften på 1,2 millioner dollar i andre kvartal. Det inkluderer 1,9 millioner i letekostnader. Bruttofortjenesten fra gullproduksjonen viste pluss 3,6 millioner dollar, en klar forbedring fra minus 2,4 millioner i første kvartal.

Det er selskapets nye regnskapsprinsipper som gjør at letekostnadene kostnadsføres direkte, og gir underskudd. Bunnlinjen i andre kvartal endte på minus 1,2 millioner dollar i andre kvartal, mot minus 7,1 millioner i første kvartal. Første kvartal var preget av en ekstraordinær medskrivning på malm.

Gullproduksjonen i første halvår endte på 46 884 unser gull, med et gullsalg i samme periode på 43 791 unser. I samme periode i fjor ble det produsert 55 819 unser, og solgt 61 697 unser. I andre kvartal er det oppnådd en gullpris på 350 dollar pr. unse, mens kontantskostnaden lå på 254 dollar pr. unse.

Selskapet har ikke gjort sikringsforretninger og er fremover fullt eksponert for gullprisen. Kenor forventer at gullproduksjonen blir sesongmessig lavere i tredje kvartal på grunn av regntiden, men at den styrkes igjen i fjerde kvartal.

Når det gjelder det store leteprogrammet så går det som forventet, og selskapet forutser en økonomisk drivverdig mineralisering på til sammen 4,5 millioner unser innen utgangen av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere