RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedring i Wilhelmsen(Ny)

Sist oppdatert:
Rederikosnernet Wilh. Wilhelmsen fikk et noe bedre resultat i andre kvartal enn i samme periode i fjor, og klart bedre enn i første kvartal i år. Bedringen er ventet å fortsette
Ifølge rapporten for andre kvartal fikk Wilhelmsen et resultat inkludert deres andel av bilskipsamarbeidet med svenske Wallenius, på 28 millioner dollar før skatt og finanskostnader. I samme periode i fjor lå resultatet før skatt og finans på 26 millioner dollar, i første kvartal på kun 12 millioner.

I tilknyttede selskaper ligger resultatene fra den store bilskipsflåten Wilhelmsen og Wallenius overtok 80 prosent av i vinter fra Hyundai Merchant Marine, EUKOR. I tillegg kommer Wilhelmsens eierandel i det franske bilskipsamarbeidet Compagnie d’Àffretement et de Transport S.A. (CAT).

Eierandelen på 50 prosent i Wilhelmsen Wallenius Lines er derimot ført etter bruttometoden og inngår i det normale resultatregnskapet sammen med serviceselskapene Barwil og Barber International.

Omsetningen endte på 164 millioner dollar, mot 149 millioner i fjor, og ga et driftsresultat på 24 millioner, mot 2 millioner dollar i andre kvartal 2002.

Hyggelig budskap

Den positive trenden er ventet å fortsette, og ifølge rapproten venter Wilhelmsen en resultatutvikling på linje med første halvår ut resten av året, noe som betyr bedre resultater enn i samme periode i fjor.

- Når det gjelder resultatet for hele 2003 forventes det å ligge over resultatet for 2002, uttaler Styret i rederiet, og de gode tallene gjør også at aksjonærene kan vente seg utbytte.

- Resultatet pr. aksje er opp ca. 40 prosent i forhold til tilsvarende periode i 2002. Dette danner grunnlag for en
fortsatt aksjonærvennlig utbyttepolitikk, skriver styret i rapporten.

For bilskipene og linjevirksomheten isolert, kan Wilhelmsen melde positive utvikling både for EUKOR og WWL. Utsiktene på kort sikt er gode, og det ventes økte synergier mellom selskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere