*Nettavisen* Nyheter.

Bedro kvinner - levde i sus og dus

Foto: Østlands-Posten

36-åringen innrømte både bedrageri, underslag og dokumentforfalskning.

26.01.11 15:58

36-åringen la seg flat i Larvik tingrett og innrømte at han hadde lurt kvinnene som trodde de var kjæreste med han.

Tiltalen mot mannen var lang som et vondt år og han erkjente både bedrageri, underslag og dokumentforfalskning, skriver Østlands-Posten.

36-åringen erkjente det meste i Larvik tingrett da saken mot han startet i går.

Syv ofre
Mannen er tiltalt for underslag, bedrageri, dokumentforfalskning og tyveri mot i alt syv ofre. Erstatningskravet kommer samlet sett på flere hundre tusen kroner. Mannen erkjente at han lurte til seg penger fra «kjærestene» og andre ofre og forklarte at pengene gikk med i sluket som hans heftige livsstil med festing og drikking medførte.

I tiden han bodde i Larvik og Tønsberg forklarte han at det var «fest hver dag» med sniffing av kokain, hasjrøyking og drikking.

– Jeg levde et dobbeltliv.Det var ikke enkelt, forklarte han i retten. 36-åringen var bosatt i Larvik i perioden 2008 og 2009, som tiltalen dreier seg om.

Hadde familie
Her hadde han kone og barn samtidig bodde han sammen med Jeanette Nikolaisen, et av ofrene i saken, i Tønsberg, mens han også pleiet et forhold til en kvinne (33) i Arendal. De to «kjærestene» visste ikke om hverandre. 36-åringen skyldte på sitt eget rusmisbruk da han fikk spørsmål fra aktor Jan Stapnes om hvorfor han gjorde dette mot jentene som trodde de var sammen med han. Mannen er dømt en rekke ganger for bedrageri av «kjærester».

– Du har vært i retten før og du har sett konsekvensene?

Det er andre «Jeanette Nikolaisener» rundt omkring i landet som har sittet igjen med problemer. Har det ikke fått deg til å tenke?, undret aktor.

– Nei, ikke før i høst, svarte 36-åringen, som sa han hadde hatt fokus på seg selv. 36-åringen innrømmet også ha bedratt Jeanette Nikolaisens stefar for 75.000 kroner.

Stefaren lånte han pengene for at paret skulle finne seg et hus.

– Jeg visste jo da jeg lånte pengene at jeg ikke kunne betale dem tilbake innen den tiden, sa han, og viste til fristen han hadde fått i juli 2008. Om stefaren sa han:

–Han er en ærlig og redelig mann. Det er ikke jeg.

Han innrømmet også at han solgte to biler for Nikolaisen, men at han ikke hadde til intensjon å gi henne pengene. Det samme gjorde han mot kvinnen i Arendal. Her forfalsket han underskriften hennes på en salgsmelding og overførte bilen til seg selv før han solgte den videre.

Kjente ikke til rusproblemer
Om Nikolaisen, som han holdt sammen med i flere måneder, opplyste han at hun ikke kjente til rusproblemene og svindelen hans. Faren hennes døde året før hun møtte 36-åringen på Rederiet i Larvik i desember 2007.

I 2008 kom det krav om arveavgift på 15.000 kroner. Hun hadde pengene etter faren i fond og han tilbød seg å betale hvis hun overførte penger til kontoen hans i ettertid. Hun satte inn pengene, men han betalte aldri avgiften.Mens de var «sammen» opprettet han også tre kredittkort i hennes navn. Koden og kortet fikk han ved å hente posten hennes hos moren i Drammen.

– Det var bak ryggen til Jeanette, fortalte han.

– Hvorfor gjorde du det, spurte aktor

– Jeg har spurt meg selv mange ganger om det. Hvis jeg går ti år tilbake i tid tilegnet jeg meg en livsstil med drikking og festing. Da blir det ikke jobb heller, men trygd. Jeg har ikke tenkt på konsekvensene for Jeanette, at hun ble svartelistet og fikk masse trøbbel, sa han i retten.

Tidligere dømt
Mannen er dømt en rekke ganger for bedrageri av kvinner som han er «kjæreste» med. I retten hevdet han at han verken har svindlet eller bedratt det siste året. Mannen opplyste at han ikke synes fengsel er en god løsning for en alkoholiker og ønsket å fortsette rehabiliteringen for rusmisbruket sitt.

– Jeg har ikke blitt noe bedre menneske av å sitte i fengsel, sa 36-åringen, som var ferdig med å sone sin siste dom i forrige uke. Saken fortsetter i? Larvik tingrett i dag med Nikolaisen som vitne og prosedyrer.

Les flere saker fra Østlands-Posten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag