RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedt om å jobbe gratis et halvår

SØKER Arbeid: Nur Ismail (22) og Abdirashid Mohamed (24) håper å finne en mulighet til fast arbeid. foto: Trude Brænne Larssen
SØKER Arbeid: Nur Ismail (22) og Abdirashid Mohamed (24) håper å finne en mulighet til fast arbeid. foto: Trude Brænne Larssen
Sist oppdatert:
Åtte ukers ulønnet praksisplass resulterte ikke i ansettelse, slik de håpet - men i tilbud om fire måneder til, fortsatt uten lønn.

(GJENGANGEREN): Norsk-somaliske Nur Ismail og Abdirashid Mohamed legger ikke skjul på at de er skuffet.

Ifølge dem var det godt håp om at de åtte ukene med ulønnet opplæring skulle resultere i fast jobb hos en restaurantkjede utenfor Sandefjord.

Å fortsette å pendle mellom Horten og Sandefjord etter skoletid uten å få lønn for det, er ikke aktuelt. De har rett og slett ikke råd, skriver Gjengangeren.

Lange dager

De er lei seg for at de strevsomme ukene ikke har resultert i noe. Begge er elever ved Horten kommunale voksenopplæring, og har skoletid fram til klokka halv tre.

Deretter har de satt seg på busen og dratt til sin arbeidsplass utenfor Sandefjord. Som regel har de ikke vært hjemme igjen, før nærmere midnatt. Likevel var det ikke noe offer. De trodde det skulle føre til fast ansettelse og egen inntekt.

Bussforsinkelser

Selv med månedskort og rimeligere bussbilletter, blir det fort dyrt når man skal reise gjennom halve fylket hver dag. Særlig dersom man ikke kan benytte Vestviken kollektivtrafikk helt fram.

– Ofte er rute 2 mellom Horten og Tønsberg forsinket. Da rekker vi ikke bussen videre sørover, og må ta ekspressbuss for å komme tidsnok.

For begge vet at det å komme presis på jobb er ett av flere kriterier man bedømmes etter, dersom man skal ha håp om fast ansettelse.

Språkproblemer?

Som begrunnelse for å fortsette perioden med praksisplass framfor å ansette, skal arbeidsgiver ha oppgitt at de måtte lære seg bedre norsk først. Det synes de virker rart.

– Vi snakker jo norsk med deg her nå? Og du forstår? spør Abdi.

Jobben de var tiltenkt, gikk heller ikke ut på å betjene kundene, men å lage mat.

– Bestillingene blir printet ut på lapper, så vi er aldri i tvil, forklarer Nur.

Føler seg utnyttet

Abdi og Nur har en mistanke om at arbeidsgiveren gjør god butikk på å ha gratis arbeidskraft, måned etter måned, og at det er dette som er årsaken til at perioden i praksis ble utvidet til et halvt år.

– Men sjansene deres bedrer seg neppe når arbeidsgiveren leser at dere har fortalt avisa om dette?

– Vi har allerede sagt nei til å fortsette, sier Nur.

De mener de har ikke noe å tape. For ikke å ødelegge for egne sjanser ved en senere korsvei, hos en eventuell ny arbeidsgiver, velger de likevel å la være å gå ut med navnet på restaurantkjeden.

Vil klare seg selv

– Dere får begge introduksjonsstøtte fra kommunen og NAV. Hvorfor er det viktig å ha jobb?

– Trygd kommer gjennom skatt som alle betaler inn til Staten. Å bare få penger, blir feil. Urettferdig, sier Nur.

– Vi ønsker å klare oss selv og stå på egne bein, legger Abdi til.

På sikt ønsker Nur å få seg en jobb som yrkessjåfør. Kanskje etter hvert utdanne seg til IKT-ingeniør. Abdi har også en drøm om å bli ingeniør. Han vet det er et langt studieløp.

– Men det er det verdt, sier han.

NAV: Det gis ikke garantier

Det gis ikke løfter om fast jobb i den andre enden av en praksisperiode, opplyser NAV.

Leder ved Nav Horten, Kristian Aas, understreker at han kun kan uttale seg på generelt grunnlag, ikke om den konkrete saken til Abdir og Nur.

– Praksisplass er en fin ordning for å få folk som har språklige eller andre typer utfordringer ut i jobb, men det er veldig individuelt om det resulterer i fast ansettelse. Underveis har man evalueringsrunder, og vi er veldig nøye på å avklare detaljene på forhånd - gjerne med tolk, slik at det ikke skal oppstå misforståelser.

At personer ute i praksis får jobb etter bare åtte uker, er ikke veldig vanlig.

– Generelt skal det veldig mye til at man er klar i løpet av så kort tid. Men noen får jo jobb, etter hvert. Arbeidsgiver gir kanskje tilbakemelding om at en person er perfekt for stillingen, men at det gjenstår noe før han eller hun er klar. Da kan de, etter en samlet vurdering, avtale ansettelse fra en gitt dato.

Nav-sjef: Kristian Aas har erfart at de fleste får jobb etter en tid i praksis, men det gjelder å ta tiden til hjelp og å være tålmodig. Foto: Guri Larsen

Avtaler på forhånd

– Har du inntrykk av at noen arbeidsgivere utnytter ordningen?

– Vi kartlegger på forhånd. Når vi inngår avtale med en bedrift, må de krysse av på et skjema der de opplyser om de har planer om å utvide arbeidsstokken eller ikke. Krysser de av for «nei», ser vi oss heller om etter en annen bedrift, sier Aas, og legger til:

– Denne konkrete bedriften bidrar til å gi folk en sjanse til å komme seg ut i jobb, og det setter vi veldig stor pris på. Det er en bedrift som tar samfunnsansvar. Ordningen med praksisplass er jo ingen garantiordning, men de fleste får jobb hvis de tar tida til hjelp, erfarer vi.

Misforståelse

Restauranteieren mener at de to mennene har misforstått avtalen. Han skriver i en e-post til Gjengangeren:

«Vi ble kontaktet av NAV i Horten. NAV spurte oss om vi kunne stille opp med å ha tre unge menn i praksis. Vi synes alltid det er hyggelig å kunne forsøke å hjelpe til. Selv om vi allerede hadde nok ansatte [...] ble vi likevel enige om å prøve å hjelpe til.
Avtalen mellom NAV og oss var tre måneders praksis. Denne praksisperioden ble avtalt i første omgang og skulle vare til midten av april 2015, med mulighet for forlengelse - men uten forpliktelser. Dette kan helt sikkert NAV Horten bekrefte. I begynnelsen av mars bestemte to av mennene seg for ikke å fortsette arbeidspraksisen. Dette syntes vi var litt trist da vi hadde håpet at vi etter hvert skulle kunne tilby alle tre mennene fast jobb. Han som valgte å fortsette praksisen vil ha gode muligheter for videre jobb, men vi forholder oss til avtalen mellom NAV og oss. Det skal legges til at vi er glade for å kunne bidra. Om NAV Horten igjen kontakter oss for å se på muligheter for at vi kan bidra til å få personer ut i arbeid vil vi være positive til å vurdere dette.»

Les flere saker fra Gjengangeren her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere