Jack Shanahan er en vanlig 11-åring fra Birmingham i Storbritannia, men på skolen føles det ikke alltid slik. Fordi han har valgt et vegansk kosthold er han et konstant mål for bøller.

Ifølge Jacks far, Lee Hales, skal skolen ha spurt sønnen om han ikke vil vurdere å bytte skole som følge av sitt standpunkt. Faren mener at skolen behandler Jack som om han er problemet, ikke offeret, i saken.

- Unger vil være unger, vi innser det, men unger kan også være grusomme, sier han.

Bedt om å spise gress

I likhet med søsknene og foreldrene har ikke Jack spist kjøtt på flere år, men faren Lee Hales understreker at det er guttens eget valg.

– Vi har aldri tvunget vårt syn på ungene. Hva de ønsker å gjøre og hva de ønsker å være, det har alltid vært opp til dem, sier Hales til Metro.

Les også: Forskere ser klar fare i for mye kjøtt

Det er det ikke alle elevene ved Archbishop Ilsley Catholic School som vil godta. Uken før jul skal flere av dem ha mobbet Jack og bedt ham spise gress siden han er veganer.

Da Jack svarte ved å advare dem om at for mye kjøtt kan forårsake kreft skal han ha blitt kraftig irettesatt av læreren for påstanden.

Les også: WHO: Kjøttprodukter kan være kreftfremkallende

Dette er det veganere må tåle

Derfor er det ikke lenger alle dager Jack orker å gå på skolen.

– Stadig oftere sier Jack at han ikke føler seg helt pigg, men når det ikke er skoledag er han plutselig frisk som en fisk, forteller faren.

– Det har altså blitt så ille at han later som om han er syk for å slippe skolen.

Faren sier at behandlingen av sønnen er typisk for det veganere opplever.

– Dette er dessverre det veganere må tåle i samfunnet. Du får teite kommentarer, teite spørsmål, og det blikket fra folk.

Les også: Kontroversiell studie: Rødt kjøtt ikke så farlig likevel

Selv om faren berømmer skolen for å ha tilpasset menyen i kantinen til Jacks kosthold er han langt ifra fornøyd med innsatsen mot bøllene.

– Dette er en svært alvorlig sak og personlig synes jeg skolen burde skamme seg. Å si at jeg er sint er en underdrivelse.

Tar mobbing på alvor

Skolens talsperson sier at de ikke vil kommentere på enkeltsaker, men at de tar mobbing på alvorlig.

– Alle anklager om mobbing blir tatt på alvorlig og vi har robuste rutiner på plass for å håndtere saker som oppstår, sier talspersonen.

– Men vi vil ikke og kan ikke kommentere på enkeltsaker.