RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bee Gees kan holde deg i live

Sist oppdatert:
Låta «Stayin’ Alive» kan redde liv, viser forskning.

(SIDE2:) De fleste tenker på discorytmer og John Travolta når de hører The Bee Gees’ «Stayin’ Alive». Nå viser forskning at sangen kan holde deg i live.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Amerikanske forskere har funnet ut at rytmen i låta bør følges når det skal utføres hjertekompresjon.

Føler seg utrygge
Sangen inneholder 103 taktslag i minuttet. Dette er nær det anbefalte mengden av hjertekompresjoner per minutt, som er 100.

- Korrekt utført hjertekompresjon kan tredoble overlevelsesmuligheten ved hjertestans, men mange nøler med å gjøre det, fordi de ikke føler seg trygge på å holde seg til korrekt rytme, sier forskningsleder David Matlock ifølge WebMD.com.

- Forbedret deres evne
Studien er utført ved University of Illinois College of Medicine. Forskerne lot 15 leger og studenter utføre hjertekompresjoner på dokker mens de hørte på «Stayn’ Alive». Fem uker senere gjentok de oppgaven, men denne gangen uten musikk. De skulle imidlertid tenke på sangen underveis.

- Deltakerne følte at å høre på «Stayn’ Alive» forbedret deres evne til å utføre hjertekompresjoner i korrekt tempo, sier Matlock.

En talskvinne for American Heart Association sier ifølge Nme.com at de har brukt «Stayin’ Alive» under hjerteredningsøvelser i lengre tid, men at de ikke har visst om effekten før nå.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere