*Nettavisen* Nyheter.

Befolkningen øker raskt i flere urbane områder

Oslo (NTB): Mens 80 prosent av befolkningsveksten i de nordiske landene det siste tiåret har skjedd i landenes to største urbane regioner, fordeler befolkningsøkningen i Norge seg på hele fem byregioner.

Den nye rapporten State of the Nordic Region 2013 fra Nordic Centre for Spatial Development viser at den geografiske fordelingen av befolkningsveksten i Norge skiller seg tydelig fra de andre nordiske landene.

I Norge har befolkningsveksten vært særlig sterk i områdene rundt byene Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Ifølge rapporten er den demografiske veksten en konsekvens av både en positiv naturlig endring - flere fødsler enn dødsfall - og en positiv nettoinnflytting. Det pekes også på at den stabile økonomiske situasjonen og arbeidsmarkedet i disse urbane regionene tiltrekker seg mennesker utover de norske landegrensene.

Rapporten viser samtidig at den nordiske befolkningen øker i et raskere tempo enn gjennomsnittet i EU. Sammen med Island har Norge hatt den raskeste befolkningsveksten i Norden i løpet av det siste tiåret, med en økning på mer enn 1 prosent per år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.