RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begge døde etter flystyrt ved Hamar


Begge som var om bord, døde etter at et mikrofly styrtet nord for Hamar lufthavn tirsdag.
Begge som var om bord, døde etter at et mikrofly styrtet nord for Hamar lufthavn tirsdag. Foto: Frank Brandsås / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
De to mennene som var om bord i mikroflyet som styrtet like nord for Hamar lufthavn tirsdag, er begge døde. Flyet skal ha oppført seg unormalt i lufta før det gikk ned.

Én av de to ble fløyet til Sykehuset Innlandet på Hamar med alvorlige brannskader etter styrten, men livet sto ikke til å redde.

– Han døde onsdag ettermiddag av skadene han pådro seg i ulykken, sier Bjørn Lier, politistasjonssjef ved Hamar politistasjon.

Det er snakk om en mann i 60-årene fra distriktet. Av hensyn til pårørende er navnet ikke frigitt. Den andre som var om bord, omkom i styrten. Han er identifisert som 47 år gamle Arild Borud fra Ringsaker.

De to mennene tilhørte Hedmark Flyklubb. De var begge godkjente flygere og hadde papirene i orden, opplyser Lier.

Les også: En omkom da mikrofly styrtet

Årsaken ikke kjent

Politiet fikk melding om flystyrten klokka 20.15 tirsdag kveld. Flyet tok fyr etter ulykken, og bilder fra stedet viser at flyvraket var sterkt forbrent da brannmannskapene på stedet hadde fått slokket ilden.

Det var et fly av typen Dynamic WT-9 som gikk ned. Dette er en mye brukt flytype. Årsaken til styrten er ennå ikke kjent.

– Vi har hentet inn mange observasjoner og vitneforklaringer, det er snakk om rundt 30 stykker. Det er folk som har observert flyet på bakken, i lufta og når det styrtet, sier Lier til NTB.

– Vi er ikke nærmere å kunne si hva som er årsaken til styrten, men det vi kan si, er at det er noen sammenfallende forklaringer som sier at flyet oppførte seg unormalt rett før det gikk ned og styrtet i bakken, sier han.

To personer omkom etter at et mikrofly begynte å brenne og styrtet nord for Hamar flyplass.

Tekniske undersøker tar tid

Havarikommisjonen og kriminalteknikere reiste til stedet allerede tirsdag kveld for å gjøre undersøkelser. Etterforskningen fortsatte onsdag, og det vil også bli gjort ytterligere undersøkelser torsdag.

– Vi har ikke fått noen svar på de tekniske undersøkelsene. Der samarbeider vi med flyhavarikommisjonen, og det kan ta tid å få svar, sier Lier.

– Vi har også sikret oss opplysninger fra tårnet på flyplassen. Der har det vært noe kommunikasjon, og det er også videoopptak, tilføyer han.

Ulykken skjedde mindre enn en kilometer fra flyplassen. Flyet hadde vært i lufta noe tid før det gikk ned, men det er foreløpig uklart om ulykken skjedde i forbindelse med landing eller takeoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere