*Nettavisen* Nyheter.

Begge de savnede funnet omkommet

Foto: (Odd Reksnes, Sogn Avis)

Mistet livet i snøskredet i Balestrand.

22.03.11 19:38

Ved 20.20 tiden mandag kveld gikk det et snøras i Tuftadalen, cirka fire kilometer sør for Balestrand sentrum.

Ett bolighus ble tatt av raset, og samboerparet i 50-årene som bodde i huset, ble meldt savnet.

Politiet i Sogn og Fjordane bekreftet overfor Nettavisen tirsdag ettermiddag at en av de to savnede var funnet omkommet klokken 12.45.

- Det er gjort funn av en person i elva, cirka 300 meter nedover elveløpet, opplyste presseansvarlig hos politiet, Nils Erik Eggen, til Nettavisen.

Tirsdag kveld ble den andre savnede personen funnet omkommet, opplyser politiet til NRK.

Stor leteaksjon
Om lag 30 personer deltok i den store leteaksjonen.

- Det er folk fra sivilforsvaret, dykkere og geologer på stedet, så det er stor aktivitet her, fortalte Eggen tirsdag ettermiddag.

Redningsmannskapene fikk ikke klarsignal til å gå inn i rasområdet før det kom geolog til stedet tirsdag formiddag. Mandag kveld ble det søkt i området med helikopter, uten resultater.

Slo alarm
Det ble slått alarm om at et bolighus kunne vært tatt av skredet da Mesta drev med opprydningsarbeid etter skredet mandag kveld.

- Skredet hadde da gått over veien, og Mesta var i ferd med å rydde veien da de oppdaget en del bygningsmasse som kunne stamme fra et hus, og de slo alarm, fortalte redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen mandag kveld.

Grunnmur sto igjen
Nærmere undersøkelser viste at det var bare grunnmuren av et hus som sto igjen.

- Skredet har gått en god del tidligere på kvelden, men det var ingen som hadde mistanke om at det hadde gått med noen hus. Da det ble undersøkt nærmere viste det seg at bare grunnmuren sto igjen på et hus cirka en kilometer lenger opp, sa Walle mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.