RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begge de to savnede funnet omkommet

Foto: Faksimile (Wesh2)
Sist oppdatert:
De to savnede nordmennene etter flyulykken i USA er funnet omkommet.

- Begge de to savnede ble funnet omkommet inne i vraket av flyet, sier Priscilla Ress ved Volusia County Sheriff's Department til VG Nett.

Ifølge avisen The Daytona Beach News Journal ble de to funnet omkommet fredag morgen lokal tid, da vrakdeler fra flyet ble funnet i nærheten av Bethune Beach i Florida.

- 21 og 28 år gamle
De to nordmennene, en flygerstudent og en flygerinstruktør ved flyskolen East Phoenix Aviation, har vært savnet siden onsdag kveld lokal tid etter at flyet deres styrtet ned i Atlanterhavet utenfor Daytona Beach.

- Vi kan bekrefte at vi har fått melding om at en norsk mann på 21 år og en norsk mann på 28 år er omkommet, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet (UD) til Nettavisen fredag kveld.

Letemannskapene har de siste dagene funnet en loggbok, en lommebok og noen vrakdeler av Cessna 172-flyet, som styrtet på langgrunnen 150 meter fra land.

- Tankene går til de etterlatte
Daglig leder Thor Alvik ved Luftfartsskolen i Oslo, partnerskolen til pilotskolen i USA som de to nordmennene var tilknyttet, reagerer slik på nyheten om at de to nordmennene er funnet omkommet:

- Det at de blir funnet er jo fint for pårørende og de andre som er der, så det tror vi er positivt. Det verste ville vært om de ikke skulle blitt funnet, sier Alvik til Nettavisen.

Etter to dagers søk hadde redningsmannskapene gitt opp håpet om å finne noen overlevende etter flyulykken.

- Våre tanker er naturligvis hos de etterlatte, sier Alvik, som forteller at en av familiene nå planlegger å reise til USA.

- Vi har vært i dialog med de pårørende både herfra og fra skolen i USA, så de blir ivaretatt, sier han.

- Elevene blir ivaretatt
Også medelevene ved flyskolen blir tatt hånd om.

- Studenpresten og sjømannspresten hadde et møte med elevene i går, og det er jo profesjonelle folk i forhold til en slik situasjon. I tilegg blir de ivaretatt på skolen med informasjon der.

- Så sakte men sikkert vil man ta opp igjen aktiviteten ved skolen, sier Alvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere