Oslo (NTB): De to mennene som er siktet for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, hevder begge å ha alibi for tidspunktet da 16-åringen forsvant.

Sier han kjørte aviser
Ifølge Dagbladet hevder den 64 år gamle mannen at han natt til 5. august kjørte med aviser fra et trykkeri i Oslo til kommuner i Akershus, mens 37-åringen skal ha opplyst at han var på et annet sted i landet enn på Østensjø da Sigrid forsvant.

Ingen av de to forsvarsadvokatene vil kommentere disse påstandene. Begge de to siktede har i avhør nektet straffskyld.

Til VG sier en person som har jobbet sammen med 64-åringen, at mannen pleide å komme på jobb mellom klokken 01.00 og 01.30.

- Jeg kan ikke si om han var der ti over ett eller ti på halv to den aktuelle natten, men han var der omtrent på det tidspunktet. Det er jeg sikker på. Deretter pakket han om avisene før han kjørte dem ut, kanskje rundt klokken fem om morgenen, sier vedkommende til avisen.

Har ikke erkjent straffskyld
- Avhøret har holdt på i hele ettermiddag og kveld. Min klient har ikke erkjent noen straffskyld og sier at han ikke har noe som helst med noe drap å gjøre. Han sier at han ikke har noen relasjon til henne, sier mannens forsvarer Aase Karine Sigmond til NTB.

Hennes klient har forklart seg om sine bevegelser rundt bortføringstidspunktet og håper å renvaske seg fra mistanken. Ifølge Sigmond vil avhøret fortsette i morgen. 64-åringen håper også å unngå varetektsfengsling.

37-åringen stiller seg helt uforstående til siktelsen, ifølge forsvareren, advokat John Christian Elden.

Håper å bli sjekket ut av saken
- Han mener politiet må sjekke ut tekniske spor som vil vise at han ikke kan ha begått dette drapet, at han har alibi. Han håper å bli sjekket ut av saken, sier Elden. Han vil ikke si hva slags undersøkelser det er snakk om.

Bilkjøperen sier til VG at bilen har to bulker på panseret, en bulk i grillen samt at frontruten er knust. Skadene kan være forenlige med en påkjørsel.

Avisen skriver at 37-åringen bodde i samme område som Sigrid Giskegjerde Schjetne for ti år siden. (©NTB)