*Nettavisen* Nyheter.

Begge vil ha helseministeren

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Både i Høyre og Frp er det klare forventninger om å ende opp med helseministerposten.

04.10.13 09:30

Både i Høyre og Frp er det klare forventninger om å ende opp med helseministerposten når regjeringskabalen er ferdig lagt.

Både påtroppende statsminister Erna Solberg og mulig finansminister Siv Jensen har ifølge VG fått utvetydig beskjed fra sine partiorganisasjoner om at de ønsker en av sine partitopper i det prestisjefylte og krevende Helsedepartementet.

Myke saker
Rett etter stortingsvalget fikk Solberg beskjed av sine egne på landsstyremøtet om å levere på de såkalt myke sakene partiet markedsførte i valgkampen: helse, arbeidsliv og utdanning. Etter det VG forstår, betyr det at Høyre vil ha sine toppfolk som statsråder i nettopp Helse-, Kunnskaps- og Arbeidsdepartementet.

Men også Siv Jensen har altså fått innspill fra eget parti om hvilke departementer hun må kreve i forhandlingene, skriver avisen. Dette er Helse- og Samferdselsdepartementet.

Flere sentrale kilder sier imidlertid at de ikke vil sette inn en Frp-statsråd i Samferdselsdepartementet dersom regjeringsplattformen ender med en politikk som fører til at Frp-statsråden må reise landet rundt for å åpne bompengefinansierte veier.

Aktuelle
Ifølge VG er ellers de to Høyre-nestlederne og forhandlingsmedlemmene Jan Tore Sanner og Bent Høie selvskrevne som statsråder. Arbeidspolitisk talsmann Torbjørn Røe Isaksen og utenrikspolitisk talskvinne Ine Eriksen Søreide regnes også som selvskrevne i den nye regjeringen, trolig også avtroppende byrådsleder i Bergen, Monica Mæland.

Fra Frp regnes de to nestlederne og forhandlingspartnerne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen som høyaktuelle til statsrådsposter. Det samme gjør Anders Anundsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.