*Nettavisen* Nyheter.

Begravd levende i eget rot

Politiet måtte bruke hunder for å finne den døde kvinnen - i hennes eget hjem.

Joan Cunnane ble funnet i sitt eget hjem i Stockport, Stor-Manchester etter at politi og frivillige hadde lett etter henne i flere dager.

77 år gamle Cunnane var nemlig en såkalt shopaholic, en person som lider av kjøpemani, og huset var fylt til randen med ting hun hadde kjøpt de siste 15 årene.

Ifølge politiet tok det flere timer å finne den døde kvinnen blant alle tingene hun eide. 12 politibetjenter med hunder ble satt inn i søket, som brukte nesten to dager på å finne kvinnen.

Flere tonn
Cunnane skal i løpet av årene ha lagret flere tonn i huset sitt. Hun hadde latt det være igjen en liten sti gjennom alle tingene, slik at hun kunne bevege seg rundt i det lille, overfylte huset.

Hun hadde samlet pyntegjenstander, klær pakket i kofferter og elektriske artikler - det meste fremdeles i originalinnpakningen.

Deler av haugen skal ha rast over kvinnen og begravd henne levende, melder thesun.co.uk.

- Falt ned
Cunnane ble meldt savnet 26. desember av sin venn Roy Moran. Da hadde hun ikke dukket opp til en legetime, og venen ante uråd.

Cunnane sov ofte over hos Moran, ettersom hennes egen leilighet var full av gjenstander fra gulv til tak.

- Da vi kikket inn i huset hennes kunne vi ikke tro det vi så. Det var fullstendig fullt der inne. Hun hadde tusenvis av videoer stablet der, det var ikke ledig plass noe sted. Ting var stablet oppå hverandre, og da vi gikk inn begynte ting å falle ned, sier vennen til skynews.com.

15 år
Cunnane skal ha startet den maniske kjøpingen da ungdommer begynte å skape problemer i nabolaget for 15 år siden. For å komme seg ut av huset, begynte hun å kjøpe ting.

- Jeg tror det var årsaken til at hun alltid hadde behov fort å komme seg ut av hus. Hun følte at hun måtte gjøre noe når hun var ute, så hun begynte å gå i butikkene.

- Men ting ble ikke bare kjøpt for å kjøpe, hver eneste gjenstand hadde en mening, og jeg tror det ga henne glede, sier Moran.

Samlere
Cunnane er den andre personen i løpet av få dager som dør som følge av såkalt «hoarding», samlemani.

Gordon Stewart (74) fra Broughton tørstet i hjel i sitt eget hjem, etter å ha gått seg vill i tunnelene han hadde skapt blant alle tingene han hadde samlet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag