RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begraves i dag

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kiki Sørum gravlegges i dag.

(SIDE2): Motejournalisten og trendeksperten Kiki Sørum døde 30. august, og gravlegges i Ris kirke i dag, 7. september. Side2 følger Kiki til hennes siste hvile.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Kiki Sørum døde etter lang tids sykdom natt til søndag i forrige uke. Kiki var både journalist og forfatter, og jobbet blant annet som moteredaktør i Hjemmet og sjefredaktør i Nicole. Som forfatter satt hun sitt navn på over 20 bøker. Kiki satt alltid på første rad under moteukene i Oslo - og en rekke kjendiser minnes Kiki som en av Norges mektigste motekvinner.

- Hun var en pioner
- Kiki var en utrolig kombinasjon av yrkesstolthet, målbevissthet, stor autoritet innen faget og en veldig menneskelig varme, sa Henne-redaktør Ellen Arnstad til Side2 kort tid etter den triste nyheten ble kjent.

Gjennom 20 år som journalist og redaktør møtte hun Kiki Sørum en rekke ganger.

- Hun var jo en pioner som den første motejournalisten i Norge. Med sin tunge, motehistoriske ballast hadde hun evnen til å forstå samtidsstrømmer og se fremtidstrender, og hun slo med ettertrykk fast at mote var mer enn jåleri og stæsj. Hun var en brennende sjel innen motemiljøet, og hun hadde alltid noen godord, tips og råd og et klaps på skulderen til andre. Det ga oss mot og styrke til å tro på det vi holdt på med og ga oss et påfyll av energi. Som person var hun et fyrverkeri og gikk inn i alt hun gjorde med energi. Hun var en kvinne som virkelig strålte og fikk andre i hennes selskap til å føle seg vel, mente Arnstad.

- Et ikon
Kjendisstylist og innehaver av Jan Thomas Studio, Jan Thomas, har også bare gode ord å si om Kiki.

- Dette er bare forferdelig trist. Kiki var ikke bare en av de beste, hun var den absolutt største. Dette er et forferdelig tap for Norge og motebransjen. Vi andre er bare lærlinger i forhold til Kiki, om vi bare kunne vært halvparten så gode som det hun var, sa Jan Thomas til Side2 i forrige uke.

- Hun har vært en klippe, et ikon, et leksikon, og har alltid vært hjelpsom når jeg har spurt henne om råd til for eksempel nye looker. Hun har lenge blitt ansett som den største trendeksperten, og gitt oss andre god veiledning og hjelp. Kiki var ekspert på å sette ting i perspektiv. Hun fant sin styrke i den røde leppestiften, og ingen kunne le som Kiki. Hun var bare god, snill, sympatisk og en nydelig venn, som aldri stilte spørsmål til andres valg, fortalte han.

Vil alltid huske det gode humøret
Kjell Nordström alias Baron von Bulldog skrev en personlig hilsen til sin kjære venninne.

- Det er en meget trist dag, ikke bare for oss som elsket og respekterte Kiki, men for hele Mote-Norge, at vi ikke lenger har Kiki Sørum blant oss. Kiki Sørum blir sikkert husket som en av Norges mest velkledte og elegante kvinner. Jeg kommer alltid til å huske hennes sjenerøsitet, engasjement og gode humør, sa han.

Hele brevet til Kjell Nordström kan du lese her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere