RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begynner på sin 6. uke på badet

Foto: Caroline Bartos Huseby (Bygdeposten)
Sist oppdatert:
Ordføreren lovet via Dagbladet at Kaare (95) skulle få sove på eget rom i natt. Det fikk han ikke.

MODUM (Bygdeposten): Det er nemlig ikke riktig, det ordfører Terje Bråthen (Ap) skal ha fortalt til Dagbladet, at Kaare Kulbeck Hovde nå skulle få plass og sove på eget i natt. Han går nå inn i sin sjette uke på bad og korridor.

Les også: Har bodd fire uker på badet

Dødsfall
- Det er ikke noe jeg har sørget for, men naturen. Slik kapasiteten er i dag, må man vente på at noen skal dø for at det skal bli ledig plass, sa Bråthen til Dagbladet i dag.

Audun Eriksen, daglig leder ved Modumheimen bekrefter overfor Bygdeposten i formiddag at det har vært et dødsfall.

- Normalt går det maksimalt en uke etter et dødsfall før rommet tas i bruk igjen, sier Eriksen som understreker at dette er hjemmet til beboerne.

- Vi skal følge våre etiske rutiner på en skikkelig måte, og det skal være en god avslutning på livet. Dette skal vi ivareta uansett hvor mange som ligger på badet, sier Eriksen.

Sterk kandidat til rommet
Han vil ikke kommentere dødsfallet nærmere, annet enn at rommet foreløpig ikke er klart.

- Det må ikke være sånn at de pårørende føler press. Vi skal ivareta dem på en grundig måte, sier Eriksen.

Om det er 95 år gamle Kaare Kulbeck Hovde som får rommet som etter hvert blir ledig, vil ikke Eriksen forskuttere.

- Vi jobber for å finne en god løsning for Kulbeck Hovde, og det blir en vurdering vi gjør nå om dette er et rom han skal få. Det er nærliggende å tro at han vil være en sterk kandidat til å få denne plassen, sier Eriksen som dermed ikke kan love at Kaare får dette rommet.

LES OGSÅ: Reidun (86) bor på badet

Reagerer kraftig
Familien reagerer kraftig på opplysningene Bygdeposten bringer om at det ikke er ledig rom til Kaare ennå. Niesen Tone Hovde Saastad forteller at Dagbladet ringte i går ettermiddag og fortalte den gode nyheten.

- Jeg har ikke ord for å beskrive hva jeg mener om ordføreren og hans uttalelser. Han bryter et løfte han har gitt, sier grandnevøen Torvald Hovde Saastad. Familien varsler at de vil klage til Helsetilsynet i Buskerud på det tilbudet Kaare får på badet.

Har ikke sagt det
Ordfører Terje Bråthen avviser at han har sagt til Dagbladet at Kaare skulle sove på eget rom allerede i natt.

- Jeg sa ikke at han skulle sove i den sengen i natt. Rommet er deres hjem og det er pårørende å ta hensyn til etter dødsfallet.

- Synes du ikke det er rart at Dagbladet farer med løgn?

- Jeg sa ikke at han skulle sove der fra dag én. Jeg sa at han får rommet nå, svarer ordføreren som synes det blir rimelig sært hvis saken nå skal dreie seg om hva han har sagt eller ikke.

- Jeg har fått beskjed om at han får det rommet. Jeg stoler på at kommunikasjonen mellom Modumheimens leder og meg er riktig, sier Bråthen.

Denne saken er levert av Bygdeposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere