RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begynte gjennomgangen av 60 Utøya-drap

Oslo (NTB): Mandag morgen startet Oslo tingrett det som tegner til å bli en lang og hard prøvelse for aktører, fornærmede og etterlatte. 60 drap skal gjennomgås før uka er omme.

Gunnar Linaker (23) var blitt skutt to ganger og ble funnet hardt skadd på den nedre delen av Teltplassen etter at Anders Behring Breivik var pågrepet. I all hast ble Linaker brakt til Oslo universitetssykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

- Skadene førte til momentan bevisstløshet. Det er min vurdering at rask medisinsk behandling neppe ville, det vil si ganske sikkert ikke, forhindret det dødelige utfallet, sa rettsmedisiner Torleiv Rognum.

Drapet på Linaker var det første som ble gjennomgått av Oslo tingrett mandag morgen. I løpet av uka skal aktørene og andre som følger terrorrettssaken få høre tilsvarende historier om ytterligere 59 unge mennesker som Breivik drepte. Det er ventet at uka vil bli en kraftig prøvelse.

Politiets åstedsgranskere legger først fram bilder av stedet hvor hvert av ofrene ble funnet. Deretter viser en rettsmedisiner fra Nasjonalt folkehelseinstitutt skuddskadene ved hjelp av en dokke. Selve bildene av ofrene blir overlevert retten, men ikke vist på skjermen.

For hvert av ofrene vil også de respektive bistandsadvokatene vise et bilde og si noen ord om deres liv og engasjement. Aktørene i retten er blitt enige om å legge inn korte presentasjoner på denne måten, da ofrene ikke er viet mye plass i straffesaken mot Breivik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere