RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Behandling av tips om bombemannen tok for lang tid

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Alexander Vestrum): I ettertid innrømmer politimester Anstein Gjengedal i Oslo at det tok for lang tid å håndtere opplysninger om mulige gjerningsmenn for angrepet mot regjeringskvartalet.

Operasjonssentralen fikk første melding om en mulig gjerningsmann klokka 15.31, fortalte Gjengedal da rapporten om politiets arbeid etter terrorangrepene ble lagt fram torsdag.

- Vedkommende ble beskrevet som liten, mørkhåret og ikledd en slags vekteruniform. Denne observasjonen var knyttet til den sprengte bombebilen. Det ble straks iverksatt undersøkelser for å identifisere bilen og den eller de som parkerte den på utsiden av regjeringslokalene, sier Gjengedal.

- En ansatt på sentralbordet tok imot beskrivelsen av en mann iført politiuniform og registreringsnummer på bilen han kjørte vekk fra stedet i. Dette ble formidlet videre til operatørene, og klokka 15.55 ringte en operatør ved operasjonssentralen tilbake til samme vitne og fikk mer informasjon. Den mistenkelige personen ble da beskrevet som en mann med europeisk utseende, cirka 180 centimeter høy, bevæpnet og med politimerke på armen, forteller Gjengedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere