*Nettavisen* Nyheter.

Behold sjøstøvlene på

Etter en flott start på året, har denne uken vært preget av regn og vind. Også i helgen blir det vått, mildt og vindfullt.

Avslutningen på fjoråret og starten på 2006 ga oss mye fint, kaldt vær. Men mandag var det slutt - da kom kraftig vind og mildvær. Fra tirsdag har det regnet og blåst. Helgen som ligger foran oss gir heller ingen antydninger om at støvler og regntøy kan pakkes vekk.

- Hele den neste sjudagersperioden gir regn og regnbyger, og lange perioder med kuling, sier meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til iBergen.no.

Nedbørspause
Utover fredagen vil nedbøren gradvis avta, og vi vil få oppholdsvær utpå ettermiddagen. Det vil fortsatt blåse godt, med stiv eller sterk kuling på utsatte steder ved kysten.

- Lørdag kommer et nytt lavtrykk inn over oss, med regn på morgenkvisten. Dette vil gå over til regnbyger utover ettermiddagen. Skal du ha snø, må du nok til fjells, opp i mellom 800 og 1000 meter, sier Teigen.

Det vil fortsatt blåse godt lørdag, med sterk kuling om morgenen. Utover ettermiddagen vil den forbigående minke til frisk bris, før det igjen øker på natt til søndag og søndag morgen.

- Søndagen starter med litt nedbør ytterst på kysten, mens ellers blir et stort sett oppholdsvær. Det blir imidlertid fortsatt skyet og grått, og det vil blåse sørlig stiv til sterk kuling på kysten, sier meteorologen.

Ingen bedring neste uke
Heller ikke starten av neste uke ser særlig lovende ut, værmessig.

- Vi er inne i en periode med sørlig og sørvestlig mild luft og stor lavtrykksaktivitet, sier Teigen.

Hele den neste sjudagersperioden ser ut til å inneholde regn og regnbyger, med oppholdsvær innimellom. Fortsatt vil det holde seg mildt, og fortsatt vil vi få lange perioder med kuling.

- Det blir grått, vått og vindfullt hele perioden, sier Storm-meteorologen.

Sjekk været på ditt hjemsted her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.